2021 21. kitabı
Bu kitabi okurken yan komsumuzun kurt kopegini hep aklimda bulundurdum. Ilk kez sorguladim bu kopegin kulubesi o kadar genis bir arazide iken neden 1 metrelik zincirle bagli ve ne zamandir bagli? Yanina yemek vermek haricinde ugranmaz gurultu yapildiginda dovulur! Kafasi bile oksanmaz! Bu kitabi okurken bunlari sorguladim ve cidden vicdanim cok kotu oldu. Insanlar kendi bencillikleri haricinde diger canlilarin hakkini hic dusunmezler! Gordugunuz bu kitap ise Jack London klasiklerinden... Farkli kisiliklerin hayatini ilahi bakis acisi ile anlatip empati yapmamizi sagliyor yazar. Ademden Once kitabinda da ayni sey olmustu. Bittikten sonra tatli bi burukluk dusunce olusmustu. Ana karakter ve kurt kopek karisimi olan Beyaz Dis i gec okuma firsatim oldu. Gorunmeyen bir goz tarafindan kurt/kopek karisimi bir hayvanin yasadiklari anlatilmis. Hayvansever bir insan bu kitaptan cok sey cikartabilir. Insanlari zalim olarak gostermis cogu hayvanin ve kopeklerin gozunde yazar. Tanri olarak gosteriyor onlari karakterin gozunde. Edebi anlamda degil ama hayvan sevgisini ve insanlarin diger canlilara olan tutumlarini ,o hayvanlarin gozunden dunyaya bakarak, bir miktar elestirdigini dusunuyorum, yazarin. Kitabin bazi bolumleri sıkıcı geldi ama bitirince hepsi geride kaliyor. :) #isbankasi yayinlarindan cikmis olan Beyaz Dis i okumanizi tavsiye ederim.
Beyaz DişJack London · Ayrıntı Yayınları · 201695,5bin okunma