2021 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2021 23:10
Uğultulu Tepeler.. Emily Bronte'nin ilk ve tek romanı ama insan romanı bitirince keşke Emily hanımın daha fazla romanını okuyabilme imkanımız olsaymış diyor(en azından ben böyle bir iç geçirdim). Bu kitabı ilk lisedeyken Alacakaranlık serisinde Bella'nin elinde Wuthering Heights olarak gördüğüm anda okumak istemiştim(çok kaliteli bir ergenlik geçirdim) nitekim okumaya da başlamıştım ama devam ettirememiştim. Geçenlerde kitap alışverişi yaparken denk gelince işte şimdi tam zamanı diyip aldım ve okudum. İyi ki de almışım, okumuşum dedirtti okurken. Çok büyük bir haz verdi ve Mrs Dean'in hafızasına da hayran bıraktırdı :) Kitabı okumaya başladığım andan itibaren elimden bırakamadım. Hikaye sizi hemen içine çekiyor. Karakterler biraz karmaşık gibi görünse de ben hikayenin ilk başındaki yemek masası sahnelerinde, varolan ve sonradan katılacak olan karakterlerin hepsini çözümleyebildim, kafa karışıklığı yaşamadım bu konuda. Hikaye kitaba göre gününde başlıyor ama neredeyse tamamiyle geçmişi anlatıyor. İngiltere'de Victoria dönemindeki büyük bir aşk hikayesini anlatıyor ve biraz da toksik hastalıklı bir aşk hikayesi desem yanlış olmaz bence. Kendimi kitaptaki hiçbir karakterin yerine koyamadım. Heathcliff, Catherine veya diğer karakterlerden hiçbirinin yerine koyamadan Mr Lockwood gibi dışarıdan izleyici olarak dinledim hikayeyi ve anlatılan aşkın büyüklüğüne ikna oldum ama özellikle son 20 sayfada daha çok ikna oldum özellikle bu konuda kitapta bir iki cümle var ki çok güzel, size de o duyguyu geçirip hissettiriyor en azından bana öyle oldu. Okuduktan sonra da çok güzel bir tat bıraktı bende. Kitaptaki "neredeyse benim cennetime girdim, başkalarının cennetinde ne gönlüm var ne gözüm var" repliğini hem çok beğendim hem de bana Three Billboards Outside Ebbing Missouri filmindeki "başka bir yer varsa orda tekrar görüşürüz belki, yoksa da seni tanimak benim cennetimdi zaten" repliğini hatirlatti. Filmde de bu sahneden çok etkilenmiştim, kitapta da benzeri yaşandı. Daha da övmeyeceğim okuyan okumuştur zaten, benim okumak için yine geç kaldığım bir kitap oldu.
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,8bin okunma