Körü körüne bağlı olunan bir görüşten kopmak mümkün mü? Ya çocukluğumuzdan beri ailemiz tarafından aşılanan her şey büyük bir yalansa? Öğrenilen her yeni şey sahip olduklarımızı sorgulamamıza sebep oluyorsa? İçimizdeki sese mi güveniriz, yoksa ailemize mi?
Talebe, sayfaları çevirdikçe her öğretinin sorgulanabileceğini bize gösteriyor. Bir yandan Mormon yaşamını keşfe çıkarken(bilmeyenler için ilginç bir deneyim olacak) bir yandan da senelerce ince ince örülen duvarların bir balyozla parçalanışına şahit oluyoruz.
Bir kızın dış dünyaya tamamen kapalı bir hayattan Cambridge ve Harvard’a uzanan hayat hikayesini dinliyoruz.Yazarın kullandığı dil sayesinde bir solukta okunabilen bu kitapta aile ilişkileri,değerler,eğitim,duygular gibi kavramlar üzerinden gündelik hayatlar gözden geçiriliyor.
Kitap zaman zaman karakterlerle bütünleştiriyor zaman zamansa onlara karşı içimizde bir öfke yaratıyor.
Son zamanlarda okuduğum ve beni en etkileyen kitaplardan biri oldu Talebe.Belki de yazarın kendi hayatını anlatışıyor oluşu da bunda etkili olabilir.Şiddetle tavsiye edilir