2019 25. kitabı
Harry Potter maratonumun (pek de maraton sayılmaz ayda bir tane okuyorum:)) 6. kitabını da bitirmiş bulunuyorum. Özledikçe ve unuttukça yeni baştan okumak insana her seferinde yeni bir keyif veriyor cidden. Aah ah! Her kitabın büyük bir umutla başlayıp büyük bir hüzünle bitmesi... Ah Rowling ah! Sen bize neler ettin? Harry Potter'ı kayıplar yığınına çevirdin. İyi ki lütfettin de sonunda Voldemort dünyaya hakim olmadı. Çok sağol cidden. HP'nin fantastik değil de distopik eser sayılmasına ramak kalmıştı. Neyse... Bu kadar yüklenmek bir yana yine çok güzel bir iş çıkarmış Sayın JK. Hakkını teslim etmeli. Her kitapta baştan baştan hayal gücüne hayran kaldığım insan... Melez Prens benim okuduğum ikinci Harry Potter kitabıydı. İlk kez 11 yaşında, Felsefe Taşı'nı bitirdikten sonra okumuştum. Saçma sapan bir sıra izlediğimi kabul ediyorum ama o zamanlar her şey elimizin altında değildi, neyi bulursak onu okuyorduk işte :) Ve Voldemort'un karakter gelişimi detaylı bir şekilde işlendiği için çok etkilenmiştim. Henüz filmi de çıkmadığından müthiş bir beklenti içindeydim. Ama ne yazıkki filmi Voldemort'un hayatından ziyade ergen ilişkilerini konu alan bir hüsran oldu benim için. Hala bile filmleri baştan izlediğimde sadece Melez Prens'te sıkılırım. Neyse dizisinin çekilme ihtimali varmış diye duydum, belki bu sefer hakkını verirler. Gerçi ben Dan, Emma ve Rupert'tan sonra birilerini bu rollerde kabul edebileceğimden şüpheliyim ama... Japonlarla anlaşıp güzel bir animesini yapsalar daha çok seveceğimi düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz Sayın HP'ciler?
Harry Potter ve Melez PrensJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202130bin okunma
Bence de serinin en kötü filmi Melez Prens. Fakat şu da bir gerçek ki genel olarak filmlerini çok sevmediğimden dizi fikrine de sıcak bakmıyorum. Bu bana, daha başka nasıl para kazanırız bu seriden, mantığının bir ürünü gibi geliyor. Aynı şey Yüzüklerin Efendisi dizisi için de geçerli, onun tek avantaji farklı bir konu işleyecek olmaları (inşAllah batırmazlar). Anime de olsa dizi de olsa aynı şeyi çekmek bence gereksiz. Ama illa çekilecekse ben de animeden yana olurdum herhalde.
Gecekuşu
Evet belki para kazanma mantığı ile olabilir ama tıpkı kitaplarda okuduğumuz gibi detaylı bir şekilde işlenmiş bir senaryoyu izleme fikri bence kulağa hoş geliyor. Ama konuyu kendilerince çarpıtıp batırma ihtimalleri de var tabi. Ne diyelim, hayırlısı olsun :)
Tabi şimdikinden daha güzel bir uyarlama olma ihtimali de var elbette. Bakalım, umarım hayranlarını hayal kırıklığına uğratmazlar ^^
İnşaallah 😊
Ben anime taraftarı değilim ama yepyeni oyuncularla bi dizi çekmek de riskli. HBO yapımı olacakmış dizi, filme güçlü bi rakip de çıkabilir hiç emin olamıyorum :)
Gecekuşu
Olabilir tabi, ama bunca zaman benimsediğimiz oyunculardan sonra çok çok başarılı bir şey olmalı ki tatmin olalım. Ki onda bile eminim bir şeyler eksik kalır. Birlikte büyüdük onlarla. Yine de Harry Potter'ın yeni versiyonlarını görmek güzel olur tabi :)
Sürekli bir kıyaslama hali ve eleştiri bombası zaten olacak sonuçta HP serisi kitap olarak ayrı film olarak ayrı bi klasik. Umarım dizi olarak da apayrı bi klasik olur :)
İnşaallah :)