Okuma grubumuzda bu ay okuduğumuz ve analiz edecek olduğumuz kitap Muhammed Emin Yıldırım'ın Abdullah Olmak adlı kitabı oldu.
Muhammed Emin Yıldırım hocanın kitaplarının dili genelde çok akıcı ve sadedir. Aynı şekilde bu kitapta da aynı akıcılığı ve sadeliği sürdürmüş. Okurken anlaşılır olması sebebiyle kısa sürede bitirilebilecek bir kitap.
Bunların yanı sıra Muhammed Emin Yıldırım hoca her kitabında ve sohbetinde o kadar güzel noktalara değiniyor ki insan duyduğu gerçekler karşısında kafasını duvara toslamış gibi hissedebiliyor.
İşte siz de kafanızın duvara toslamasını istiyorsanız önerebileceğim bir Muhammed Emin Yıldırım kitabı...
Abdullah Gibi Olmak kitabında bahsedilen sahabeler ve özdeşleştikleri kavramlar şunlardır:
Abdullah b. Mesud -Tevhid
Abdullah b. Amr - Ahlak
Abdullah b. Ömer - İbadet
Abdullah b. Abbas - İlim
Abdullah b. Selam - Teslimiyet
Abdullah b. Zübeyr - Mücadele
Abdullah b. Cahş - Şehadet
Abdullah b. Cafer - Cömertlik
Kitapta bahsedilen Abdullahlar öyle Abdullahlar ki sadece Allah'a kul olmakla iftihar ediyorlar. Başka hiçbir gayeleri yok Allah'a kul olmaktan başka. Kendi hayatımıza dönüp baktığımızda birçok eksikliğini olduğunu farkedip umutsuzluğa kapılıyoruz lakin bu örnekler bizi dirilip ayağa kaldırmak için var. "Bizim biraz yenilenmemiz lazım. Yorgan bizim için put, diploma put, televizyon put... Ama işin aslına bakacak olursak da bunları put hâline getiren de bizleriz..."diyor Muhammed Emin Yıldırım.
Çok da uzatmadan kitabın ana gayesi "Bu çağda Rabbimize layıkıyla bir kul nasıl olunabilir?” sorusunun cevaplarını aramaktır.
Umarım siz de okur ve istifade edersiniz.