4 Kasım 2019
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2025 3. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2025 22:06
Muhammed Emin Yıldırım En sevdiğim yazarın kitaplarını okumak beni çok mutlu ediyor her seferinde ruhumu diriltiyor öyle güzel ve akıcı bir dili var ki anlatsam inanmayabilirsiniz o yüzden lütfen kendinize bir iyilik yapın ve gidip alın okuyun okutturun. Bayıla bayıla okudum kitabı zaman zaman gözyaşı ile bazen de sevincleriyle harika bir kitap zaten Sahabe İklimi (4 Cilt Takım) kitabını okuyanlar bilerler ismi Abdullah olan 8 sahabeleri anlatıyor olayları biliyordum ve bilmeme rağmen hıçkıra hıçkıra ağlamamaktan kendimi alı koyamadim olaylar çok etkileyiciydi. Abdullah olmak nedir ? Kelime anlamı Allah'a kul olmak demek teslim olmak bunu söz olarak değil hakkıyla olmak lazım. yaptığımız ibadetleri Rabbimiz için yapmamız lazım gösteriş ve bir başkası beğensin diye değil en güzel örneğin en güzel örnekleri olan o güzide sahabeleri anlatan bir kitap nasıl olmamızı nasıl davranmayı bizlere öğretiyor put deyince akla sadece lat uzza menat gelebilir ama sadece bunlardan ibaret değil mevki ve makamlarımiz para şan şöhret gibi kelimeler birer puttur yani bunlara herşeyden çok tapmaktir Hocaminda dediği gibi hepimiz La İlahe İllallah dedik ama sadece sözde soylebildik Abdullah olmak varlığımızın gayesi olsun ki o gayeyi hiçbir zaman unutmayalım onlar bir kez La ilahe illallah Muhammeden Resulullah dediler biz de onlar gibi söyleyerek buradan La ilahe illallah Muhammeden Resulullah feryadına sokaklara ve tüm dünyaya duyuralım inşallah çok çok beğendim her eve girsin istiyorum imkanlar el verseydi Sahabe İklimi (4 Cilt Takım) almanizi isterdim ama maalesef fiyatlar uçuk bir şekilde ama okuduktan sonra bence verilen fiyat az bile kalır diye düşünüyorum... Herkese keyifli okumalar dilerim . Not: mutlaka okuyun :)))
·183 syf.·
2024 33. kitabı
بسم الله الرحمن الرحيم Yazarın okuduğum ilk kitabı, dili gayet akışkan güzel bir kitap. Okunmasını tavsiye ederim. Kitabı ilk aldığımda birkaç günde bitiririm demiştim ama ilk sayfayı okuyunca çok etkilendim ve sindire sindire okumaya karar verdim. Verilen mesajlar gerçekten çok güzeldi. Yer yer çok etkilendiğim anlar oldu. Her sahabeyi okuduktan sonra sahabenin o özelliği üzerine mülahaza ettim. "Sahabenin bu özelliğini acaba ben hayatıma nasıl nakşedebilirim " diye. Inşaallah muvaffak olmuşumdur.
2023 27. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2023 22:57
Selâmün aleyküm arkadaşlar Çoktandır kitaplığımda olan  bir türlü okuma fırsatım olmayan bir kitaptı.  Arkadaş tavsiyesi ile bu ay Abdullah Olmak kitabını okumak nasip oldu kitabı bu kadar geç okumanın pişmanlığı içerisindeyim Okurken kendinizi farklı duygular içerisinde hissediyorsunuz. " Bu çağda nasıl Abdullah kalınır? Allah'a yaraşır bir kul nasıl olunur?" sorularına sekiz sahâbi efendimiz üzerinden anlatılmıştır. Abdullah b. Mes'ûd ve Tevhid Abdullah b. Amr ve Ahlak Abdullah b. Ömer ve İbadet Abdullah b. Abbas ve İlim Abdullah b. Selâmün ve teslimiyet Abdullah b. Zübeyr ve Mücadele Abdullah b. Cahş ve Şehadet Abdullah b. Ca'fer ve Cömertlik Onlar "Lâ ilâhe illallah" dediler hayatlarıyla yaşayışlarıyla gerçek manada ABDULLAH oldular. Bizler dilimizle  "Lâ ilâhe illallah" diyoruz yaşantımızda bir ABDULLAH olamıyoruz Sahâbeyi hakkıyla tanıyabilmeyi ve onların yollarını yol olarak edinebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin
Tavsiye edilir!
2023 9. kitabı
Abd, "kul" demektir. Bu manada Abdullah da "Allah'ın kulu" anlamına gelir. Kitap, ismi "Abdullah" olan 8 sahabenin birbirinden farklı özelliklerini esas alarak "Allah'a hakkıyla nasıl kul olunur?" sorusunun cevabını bulabilmemiz konusunda yardımcı olabilecek bir çalışma. O sahabeler ki Abdullah olmayı en güzel şekilde bize göstermiştir. Kitap, ismi geçen sahabelerin hayatlarını anlatan bir kitap olmaktan ziyade onların belirli bir yönünü esas almıştır. Yani bir biyografik eser değildir. Bu sahabeler şunlardır: 1. Abdullah b. Mes'ûd: Tevhid 2. Abdullah b. Amr: Ahlak 3. Abdullah b. Ömer: İbadet 4. Abdullah b. Abbas: İlim 5. Abdullah b. Selâm: Teslimiyet 6. Abdullah b. Zübeyr: Mücadele 7. Abdullah b. Cahş: Şehâdet 8. Abdullah b. Ca'fer: Cömertlik
Abdullah 'abd'
2023 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 08:59
Allah Resulü (sas) bir gün buyurdu ki:"size en hayırlılarınızın kim olduğunu haber vereyim mi? Sahabe büyük bir dikkatle.'evet ey Allah'ın Resulü (sas)!'dedi. Efendimiz (sas)de :" Sizin en hayırlınız, görüldüğü zaman Aziz ve celil olan Allah'ı hatırlatanınızdır."buyurdu. Bu kitapta abd,ubeyd,kul, Abdullah nasıl olunur tam olarak anlatılmış... O sahabeler tam ismiyle kul oldular, Abdullah olmayı iliklerine kadar yaşadılar. Tevhidi Abdullah b.mesud'dan öğreniyoruz o kadar güzel yaşamış ki Rabb'im bize de yaşamayı nasip etsin. İbadeti ise Abdullah b.Ömer'den öğreniyoruz "Ubudiyyet, kulun Allah'ın yaptıklarından razı olmasıdır. İbadet,kulun Allah'ın razı olacağı işler yapmasıdır. "Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe gerçek manada iyiliğe, imana eremezsiniz." İlimi de Abdullah b.Abbas'dan öğreniyoruz Kur'an'ın ilk kitabı "İkra" yani oku'dur. "Allah (CC) 'ikra' deyip durmadı onun devamı var.sadece 'ikra'dersek başkalarının dilini konuşmuş oluruz. Bizden istenen mücerred manada okumak değil.ayetin devamından o hakikati anlıyoruz;"Yaratan Rabbinin adıyla oku".{Alak,96/1} Rabbin adının olmadığı okumaya ilim denmez, ondan ilim olamaz da denilir. Daha bunlar gibi bir çok sahabe var onlardan öğreneceğimiz de çok şey var. Onların hepsi isimleri gibi tam teslimiyetle Abdullah oldular...
Abdullah Olmak!
2023 8. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2023 19:09
Allah resulü sallallahu aleyhi ve sellem bir gün buyurdu ki: size en hayırlılarınızın kim olduğunu haber vereyim mi? Sahabe büyük bir dikkatle: Evet, ey Allah resulü! dedi. Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem de: sizin en hayırlınız; görüldüğü zaman aziz ve celil olan Allah'ı hatırlatanınızdır, buyurdu. Sahabeyi hakkıyla tanıyabilmeyi ve onların yollarını yol olarak edinebilmeyi amaçlayan bu eserde, isimleri gibi yaşamlarıyla da Abdullah olmayı başarmış 8 sahabenin hayatı üzerinden Allah'a hakkıyla kul olmanın yollarını öğrenmeye çalışacağız. Her Müslümanın hayatına aktarabilmesi ümidiyle okumasını tavsiye ediyorum. :)
2023 Okuma Raporları
2020 19. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2020 03:26
Sen ne kadar güzel, ne kadar ince, ne kadar naif bir kitapsın öyle ama yaaa Nasip şimdi okumakmış ama keşke keşke lise yıllarımda tanısaydım Muhammed Emin Yıldırım hocamı, keşke çok çok önceden okusaydım dedim. Dün başladım sayılır bugün bitti, 27 saat de okudum ki başına da çok oturamadım bile. Kesinlikle 15 yaşından itibaren her çocuk okumalı, her çocuğa okutulmalı. Bir Abdullah nasıl olunur, bir kul nasıl olunur bir kez daha hatırlattı İyi ki okumuşum. Muhammed Emin Yıldırım Abdullah Olmak
2020 18. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 08:58
En güzel örneklerimiz olan, Abdullah olan sahabelerin hayatlarından en güzel noktaları akıcı bir dil ile anlatmış Muhammed Emin Yıldırım. Okurken Asr-ı Saadetten bir esinti hissedeceksiniz. Altını çizmekten yorulacağınız ve tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz bir eser. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar...
2021 14. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 10:46
Allah'a kul olmak Abdullah olmak nedir? Adı Abdullah olmadığı halde Hz.Hatice annemiz Hz. Aişe annemiz Hz.Nesibe gibi Abdullah yürekli olmaktır. Abdullah yürekli olmak Allah'ın hakkı olanı Allah'a vermektir Allah'ın verdiği bedeni kulağı,canı,gözü Allah yolunda kullanmaktır. Nasıl mı? Kitap da tevhid'i, ahlak'ı, ibadet'i, ilim'i, teslimiyet'i, mücadeleyi, şehadet ve cömertliği bahsedilen 8 sahabe den öğrenerek.
Sahabe
2019 11. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2019 00:00
Bir çırpıda okunacak sürükleyici bir eser. Okudukça birçok bilgi barındıran bu kitap tek kelimeyle muhteşemdi. Abdullah olmak ancak bu kadar güzel bir şekilde anlatılabilirdi. Bu kitap karşısında kelimeler kifayetsiz geliyor. Herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir eser. # 21 yüzyılda insanlarımızın büyük sıkıntılarının temeline/sebebine baktığımızda sahâbe gibi Allah'a yaraşır bir şekilde kulluk vazifelerini yerine getirememeleri olduğunu görmekteyiz. Halbuki Asr-ı Saâdet'e yönümüzü çevirdiğimizde Abdullah Olmak demenin insanlar için en büyük ödül ve nimet olduğu son derece aşikâr bir hakikattir. Aynı zamanda Abdullah Olmak, Rabbimizin bir projesi olarak insanın yaratış amacının nihai hedefidir.

Muhammed Emin YıldırımYazar · 73 kitap
Muhammed Emin Yıldırım, 8 Mart 1973 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlayıp 1989 yılında İstanbul'a geldi. Örgün eğitiminin yanında medreselerde Arapça ve Temel İslami İlimler alanlarında çeşitli dersler aldı. M. Emin Yıldırım, 1999 yılından sonra 5 yıl Mısır’da İslami İlimler alanında çalışmalarda bulundu. Muhammed Emin Yıldırım, Ekim 2010 yılında Siyer Vakfı’nı kurdu. Yıldırım, kuruluşunu 10 temel ilke üzerine oturttuğu Siyer Vakfı ile Hz. Muhammed’in (S.A.V) daha iyi bilinmesi, anlaşılması, tanınması, kavranması ve yaşanması için çalışmalarda bulunuyor. Siyer alanında yapılan hizmetleri bir basamak daha yukarıya taşımak için Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsünü kurdu. Türkiye başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında siyer ve sahabilere özel programlara konuşmacı olarak katıldı. İhtisas alanı ile ilgili 200'ü aşkın TV ve Radyo programına katıldı ve sohbetleri yayınlandı. Siyer Vakfı’nın, Siyer Dersleri, Siyer Mektebi, 82 İl 82 Sahabi, Samed Medresesi, Suffa Meclisleri, Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması projelerine katkılarda bulundu. Siyer Vakfı’nın 2020 yılını (Hicri 1441) “Aile Yılı” olarak ilan etmesiyle “En Büyük Nimet Aile” serlevhası altında halka açık konferanslarına devam etmektedir. 15 yıl olarak planlanan siyer derslerinin ikinci bölümü Sîret-i Enbiyâ dersleri başlığı altında 100 ders boyunca Hz. Âdem’den Hz. İsa’ya kadar gelen tüm peygamberlerin hayatlarını anlatmaktadır. “Cennet Bizim Evimizde” programları ile aile kurumunu bilinçlendirici programlara konuşmacı olarak katıldı. Muhammed Emin Yıldırım’ın bugüne kadar Siyer Yayınları’ndan çıkan 60’a yakın kitabı bulunmaktadır. Siyer, Siyer Araştırmaları ve Siyer Çocuk dergilerinde yazıları yayımlandı. Halen kurucusu olduğu Siyer Vakfı'nda ve çeşitli televizyon, radyo programlarında muhtelif başlıklarda sohbetleri devam etmektedir. Muhammed Emin Yıldırım, Nezahat Hanım ile evli olup 3 çocuk babasıdır.