Muhteşem Ahlak Serisi 2

Ekim 2019
Siyer Yayınları

2024 11. kitabı
Okunma: 31 Mart 2024 14:44
Merhaba, Muhammed Emin hocamızın yazmış olduğu kitapların okuyucu için genel olarak faydalı olduğunu düşünüyorum. Hocamız, bu kitabında yumuşak bir üslûpla günümüz aile meselelerini ele almış, Peygamberler, Ehlibeyt ve Sahabe Efendilerimizden bolca örnekler ile bizlere eş, anne, baba, evlat, akraba yani aile olmayı anlatmaya çalışılmış. Bu kitabı okuduktan sonra eminim ki her okuyucu "daha iyi bir eş, daha iyi bir anne, daha iyi bir baba, daha iyi bir evlat ve daha iyi bir aile" olmaya gayret edecektir. Keyifle okuduğum bir kitap oldu, hocamızdan Allah razı olsun. Tavsiye ederim.
2021 37. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2021 04:10
Muhteşem Ahlak Serisi ࿐AİLE AHLAKI ࿐
2020 8. kitabı
Bismillah. Kitap,muhteşem ahlak serisinin ikincisi. Evlilik ahlakindan sonra geliyor.ve içerik olarak cennetin şubesi olarak değerlendirilen evler,anne babaya itaat,sıla i rahim gibi meselelerden oluşuyor.Toplum olarak kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyorken bu kitabın bize Kuran ve sünnetten sonra yol gösterici mahiyyette olacağını düşünüyorum. Iyi okumalar..
2020 5. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2020 15:32
Muhteşem Ahlak serisinin ikinci kitabı olan Aile Ahlâkı' İsminden de anlaşılacağı üzere aile kavramı üzerinde duruyor kitabımız. Aile kurmanın önemine "Ha bir devlet kurmuşsunuz, ha bir aile kurmuşsunuz.. İslâm nazarında ikisi arasında bir fark yoktur." diyerek dikkat çekiyor. Hani hep İslâm Devleti kurulsun diyor bunun özlemini çekiyoruz ya, anlıyoruz ki o devlet evvelâ evlerde kurulmalı. Evvelâ evler İslâm nizamına uygun olmalı. Bunu da ancak Rabbimizin âileye yüklediği kıymeti öğrendiğimizde kavrıyoruz. Kitap bu hususu çok güzel bir şekilde açıklıyor. 'Dünyadaki Cennet Aile' başlığı altında bizlere dünyada cennet arayışına girmememizi öğütlerken, Efendimiz(aleyhisselâm)'ın "Salih veya saliha bir eş, salih ve saliha evlatlar, dünyadaki cennetlerdir." müjdesiyle dünyada da cennetin kokusunu duyabileceğimiz yerlerin olduğuna işaret ediyor. SubhânAllah, ne güzel bir müjde.. 'Cennetin Şubesi Evler' başlığı altında evimizi cennet bahçesine çevirebilmemiz için; Namaz, Kuran-Sünnet, teslimiyet ve vefa ile donanmamız gerektiğini anlatıyor. Peygamberlerin evlerine işaret ederek bizlere örnek ve ibret almamız gereken noktaları gösteriyor. İslâm'da anne ve baba hakkına, sıla-i rahim'in önemine Kuran ve Sünnet ışığında dikkat geçiyor. Oldukça dolu dolu bir kitap. Okumanızı tüm samimiyetimle isterim Rabbim hocamızdan ve emeği geçen herkesten razı olsun. Bizlere de öğrendiklerimizle amel edebilmeyi nasip eylesin. . .
2021 9. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 02:34
İnsanın dünyadaki cenneti nerededir? Cennet esintisini duyacağı mekanı nasıl elde edebilir? Sorularına cevap veren bir kitaptı. Lezzetliydi. Daha bitmedi. Hangi evler Cennet şubesini temsil ediyor, hangi evler ibret alınacak nazarda örneklerle sunulmuş. En önemli konulardan biri Cennete uzanan köprümüz yani anneciğimizin Allah nazarındaki yeri, kıymeti, değeri zikredilmiş. Annemize ve babamıza itaatimiz nasıl olmalı? Hayatımızdaki sıla-i rahim bağının önemine nedir nasıl olmalıdır buna yer verilmiş. Kitabın içeriği dolu dolu ve örneklerle akıcı bir şekilde aktarılmış. Tadı damağınızda kalacak bir eser. Tüm Ümmet-i Muhammedin evlatlarına okumasını tavsiye ederim. İstifadeli olsun.
2020 2. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2020 01:06
Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar birbirinden değerli bilgiler veren harika bir eser.Rabbim hakkıyla istifade edebilmeyi nasip eylesin.Her evin kütüphanesinde olması gereken bir eser.Tekrar tekrar okunması gereken bir eser.Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun.
Aile AhlakıMuhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 20193,303 okunma
Herkesin elinin altında bulunması gereken kitap
·208 syf.·
2020 28. kitabı
Kitabı çok merak ederek aldım. Aile ahlakı serinin ikinci kitabı ama ben ilk olarak bunu okumaya karar verdim. En yakın zamanda da evlilik ahlakını alıp okumayı düşünüyorum. Kitabı beğendim. Herkesin okuyup kendinde eksik gördüğü yerlerin altını çizip zaman zaman da o kitabı açıp unuttuğu şeyleri kendine hatırlatması gerektiğini düşünüyorum. Bu kitapta sıla-i rahimin ne kadar önemli olduğunu anladım. Günümüzde en çok eksik olduğumuz konunun sıla-i rahim olduğunu düşünüyorum. Anlatımı güzeldi. Kitabı bir günde zevk alarak okudum. Adını daha önce hiç duymadığım sahabeler ile tanıştım. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar :)
Puan vermedi
Kıymetli Hocamızın her eseri Ümmet için bulunamayacak hazine değerindedir ama Muhteşem Ahlâk serisi çok farklı bir değere sahip, ümmetimizin eksikliklerine, yanlışlıklarına, dar olan görüşlerimizin her birine Nebevi ışıkla yol gösteren aydınlık bir yol haritası hükmünde kanaatimce. Her okuduğunuz satırda kendinizi sorgulayıp duygularınızın sel gibi akıp gideceği Aile Ahlâkını okuyalım, okutturalım, hediye edelim.
Aile Ahlakı
2019 2. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2019 23:24
Muhteşem Ahlâk serisinin 2. kitabı. Yine 5-6 aylık uzun bir editöryal süreçten geçti. Kitabın birkaç cümleyle özeti şu olsa gerek: "Aile ahlâkını kuşandığımızda evimiz; dünyadaki cennet bahçelerinden bir bahçeye, aile ahlâkının farkında olmadığımız sürece de cehennem çukurlarından bir çukura dönüşecektir. Dolayısıyla bir müminin dünyadaki cenneti, ailesidir." Bu arada Muhteşem Ahlâk serisinin kitaplaştırılması serüveninin başlaması üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş. Serinin işleyiş süreci hakkında da ufak bir bilgi vereyim. Kitap, sadece okunup redakte sürecinden geçmiyor. Bu seride hocanın yazmış olduğu notlarla birlikte derste kullandığı cümleleri birleştirerek bir kitap ortaya koymak gerekiyordu. Aslında kitapların uzun bir solukta hazırlanmasının cevabı da burada yatıyor olsa gerek. Yarım yıl içerisinde 10 kitap çıkarabilme hayalini kurarken 1 yılda ancak 2 kitap çıkabildi. Bazı yerler konu bütünlüğü çerçevesinde baştan yazılıyordu. Bazı yerler olduğu gibi çıkarılıyordu. Hocanın çok yüzeysel geçtiği yerlere eklemeler yapılıyordu. Bazı yerlere kaynak eklenmesi gerekiyordu. Yazım ve imla birliğini sağlamak için kuralları oturtmak gerekiyordu. Bu yüzden uzun soluklu bir taslak da hazırlamıştık. Velhasıl daha yolun az bir miktarını kat edebildik. Şu an Çocuk Yetiştirme Ahlâkı’na başlayalı hemen hemen 5-6 ay oldu. Yolun yarısından çoğunu geçebildik hamdolsun. İnşallah çok yakında tamamlamayı düşünüyoruz. Dualarınızla seriyi tam olarak görmeyi Rabbim nasip eder inşallah hepimize :)
2020 55. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2020 08:56
Yine ve yine mest olduğum bir kitap. Çok güncel bir şekilde konuyu ele almış hocamız. Oldukça istifadeli oldu hamdolsun. Başucu kitabı niteliğinde kanaatimce. Aile müessesesi asrımızın en önemli hususlarının başında geliyor. Konuyu sistemli bir şekilde ele almış, çok açık, net ve kolay anlaşılır bir şekilde anlatmış Hocamız. Tüm kardeşlerime tavsiye ediyorum. Muhakkak okuyun ve okutun.

Muhammed Emin YıldırımYazar · 73 kitap
Muhammed Emin Yıldırım, 8 Mart 1973 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlayıp 1989 yılında İstanbul'a geldi. Örgün eğitiminin yanında medreselerde Arapça ve Temel İslami İlimler alanlarında çeşitli dersler aldı. M. Emin Yıldırım, 1999 yılından sonra 5 yıl Mısır’da İslami İlimler alanında çalışmalarda bulundu. Muhammed Emin Yıldırım, Ekim 2010 yılında Siyer Vakfı’nı kurdu. Yıldırım, kuruluşunu 10 temel ilke üzerine oturttuğu Siyer Vakfı ile Hz. Muhammed’in (S.A.V) daha iyi bilinmesi, anlaşılması, tanınması, kavranması ve yaşanması için çalışmalarda bulunuyor. Siyer alanında yapılan hizmetleri bir basamak daha yukarıya taşımak için Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsünü kurdu. Türkiye başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında siyer ve sahabilere özel programlara konuşmacı olarak katıldı. İhtisas alanı ile ilgili 200'ü aşkın TV ve Radyo programına katıldı ve sohbetleri yayınlandı. Siyer Vakfı’nın, Siyer Dersleri, Siyer Mektebi, 82 İl 82 Sahabi, Samed Medresesi, Suffa Meclisleri, Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması projelerine katkılarda bulundu. Siyer Vakfı’nın 2020 yılını (Hicri 1441) “Aile Yılı” olarak ilan etmesiyle “En Büyük Nimet Aile” serlevhası altında halka açık konferanslarına devam etmektedir. 15 yıl olarak planlanan siyer derslerinin ikinci bölümü Sîret-i Enbiyâ dersleri başlığı altında 100 ders boyunca Hz. Âdem’den Hz. İsa’ya kadar gelen tüm peygamberlerin hayatlarını anlatmaktadır. “Cennet Bizim Evimizde” programları ile aile kurumunu bilinçlendirici programlara konuşmacı olarak katıldı. Muhammed Emin Yıldırım’ın bugüne kadar Siyer Yayınları’ndan çıkan 60’a yakın kitabı bulunmaktadır. Siyer, Siyer Araştırmaları ve Siyer Çocuk dergilerinde yazıları yayımlandı. Halen kurucusu olduğu Siyer Vakfı'nda ve çeşitli televizyon, radyo programlarında muhtelif başlıklarda sohbetleri devam etmektedir. Muhammed Emin Yıldırım, Nezahat Hanım ile evli olup 3 çocuk babasıdır.