···Okunma: 29 Ocak 2021 20:30 Betik incelemesine geçmeden betiğin kapağıyla ilgili bir kaç cümle söyleyeceğim; Serinin en güzeldir. Temanın tinini başarıyla taşıyor. Kapak sanki o yeri gösteren bir gözenek havası veriyor. Değil mi? Tinsel ve Fiziksel betimlemelerde kalemin çok güçlüdür Barış Demirbaş beyin. Öyle kusursuz betimlemeler yazıyor ki özümüzü o evrende seziyoruz.
Karakter ve mekan adları konusunda çok hassasım. Puanlama yaparken sadece bir puan kırdım. Bu konu da Barış Bey benim fikirlerimi biliyor. Tekrar yazmana gerek yok... Kurgusu çok güzel olmakla birlikte Türkiye Türkçesi fantazyasının yeni soluğu gibi görünse de bu türde Fatih Cöngevel'i başarılı buluyorum. Yani döneme ve evrenlere yolculuk ederken o dönem ve evrenle bütünleşme...
Bu betikle önyargı ve onun yenmeyi öğreniyoruz. Bu yaşıma kadar ön yargıya karşı direndim ve savaştım. Bir insanı seviyorsam o bana mesafeli davransa da asla pes etme çünkü önyargıya yenilmek istemiyorum. Bu bağlamda bir anım var ama paylaşamıyorum. Biliyorum ki Tanrı'nın adaleti hep yanımdadır. Herkes öz layığını bulacak. Gözle görmeseniz de manevi boyut var yaratılıştan bu yana.
Her yaşa hitap eden bu betiği, güzel kurgusu ve değişik evreni hatrına okumaya değer bir eserdir. Okuyunuz ve okuttunuz. Önyargısız toplumların oluşumuna ön ayak olsun. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
#BetikEli #Latemra #PeriKanatları #BarışDemirbaş #Asmora #Bilge (#Ksmira) #Ellpin #Gökçe #Griffin #İrem (#Adnewong) #Kinomar #Meyre #Mete (#Raşabwani) #Muzaffer #Sinem #Tanul #EfsusYayınları