Peri Kanatları

İlk Yayın Tarihi:
28 Kasım 2020
Efsus Yayınları

2021 23. kitabı
Kitap Yorumu//Latemra Peri Kanatları-Barış Demirbaş . . . İki yeni Latemra adayı ayağa kalkıp yan yana geldiler. El ele tutuştuktan sonra diğer ellerini Gupura Pikiran'ın üzerine koydular. BEN BİR LATEMRA'YIM ELİNİ TUTTUĞUM CAN YOLDAŞIM, ELİMİ KOYDUĞUM SIRRIMDIR. . Latemra bir çocuk kitabı serisi. Peri Kanatları ise serinin üçüncü kitabı. Kitap bir çocuk kitabı evet ama bir yetişkin olarak ben de okurken merak içinde ve zevk alarak okudum. İçinde hem macera var gem de genel kültür bilgisi. Arkadaşlık, dürstlük, dostluk, ahlak ögeler de başarılı kullanılmış. Okuması aşırı akıcı ve dili duru. Benden çocuk kitabı tavsiyesi istiyorsunuz ya. Alın size on numara çocuk kitabı. . @barisdemirbasofficial benim için değerli bir kişilik. Onunla başka bir serisinin ilk kitabı olan 'Acı Bir Tebessüm' ile tanıştık. İyi ki de tanışmışız. İnanılmaz başarılı bir kalemi var. Her türde yazabilen nadir kalemlerden birisi. Kalemi inanılmaz akıcı. . Latemra serisinin benim için ayrı bir yeri de var. Latemra benim işk göz ağrım. İlk editlediğim kitap. Serinin şimdiye kadar çıkan üç kitabını da ben editledim ve umarım devamı geldikçe de ben çalışırım kitapla. Çünkü bu seri ile çalışmak bana inanılmaz bir keyif verdi her zaman. Bir yandan editlerken bir yandan da inanılmaz merak ederek okudum. Neyse daha konuşurum da gerek yok. Alın okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
peri kanatları
2020 4. kitabı
Neredeyse kitabın tam ortalarında bir yere gelmişti ki birden bire durdu ve yazılanı okumaya başladı. İmparator Justinianus yaptırdı Yüz binlerce ton su saklandı Sayısız sütun tutar tavanını İki sütun altında dev Medusa başı Kimileri buraya der ki yeraltı bazilikası Aslında dünyanın en eski havuz yapısı Zihin kapısı asırlardır hep oradaydı Girmek için inmeli elli iki taş basamağı
2021 10. kitabı
Barış Demirbaş kaleminden uzun zamandır beklediğimiz Latemra serisinin üçüncü kitabı olan Peri Kanatları okunanlar arasına katıldı. ☆ İlk iki kitap olan Ejderha Diyarı ve Okyanuslar Fatihi 'n de olduğu gibi, Peri Kanatları'da büyülü dünyasına hapsetti bizi. 'Biz' diyorum çünkü yanlız değilim, bir okuma arkadaşım var. Peş peşe kızımla birlikte okumanın keyfini çıkardık. Hatta önce kızım okuyup bana tavsiye etti. Çocuk kitaplarını didik didik inceleyip sonrasında onlara veren ebeveynler olarak, tahmin edersiniz ki bu büyük bir lüks. Yazarımız sayesinde içim rahat ve gözüm arkada kalmıyor, bu da ayrıca bir teşekkür sebebi... ☆ Latemra'larımız bu sefer farklı bir diyarda ve tabi ki farklı bir formdalar. Yanlarında yeni can yoldaşları ve Gupura Pikiran'ın yeni bilmecesiyle harika bir maceraya atılıyorlar. Her kitapta farklı olmakla birlikte bilmecemiz bizi yeni bir zihin kapısına, hem tarihiyle, hem kitap ve filmlere konu olmasıyla tanıdığımız kültür miraslarımızdan birine götürüyor. ☆ İşlenilen konu ise büyük küçük demeden hepimizin önüne kalın duvarlar örebilen, genele yayıldığında beraberinde büyük sorumluluklar getiren ve bu sorumluluklar karşılanmadığında felakete dönüşebilen, hakkında sayısız aforizma yazabileceğimiz 'ön yargı'... Kurgu, anlatım ve ilerleyişe, karakterlerimizin hayatlarından örnekler eşliğinde gayet güzel işlenmiş. ☆ Ben çok keyif alarak ve 'hadi bitir de konuşalım anne' diye başımda nöbet tutan sabırsız biri sayesinde nefes almadan bir çırpıda okudum. Tabi ki tavsiyemdir. Evlerinizdeki Latemra'ları arkadaşlarıyla tanıştırmalısınız, emin olun hepsinin içinde var... ☆Müsaadenizle benim Latemram'da ekleme yapmak istiyor. Ben bir Latemra'yım. Ismim İrem. Hep olmak istediğim gibi en sevdiğim renk olan mor kanatlı bir periyim. Ön yargının ve yanlış
LatemraBarış Demirbaş · Efsus Yayınları · 202312 okunma
Ocak ayının 16.betiği (2021 yılında okuduğum 16.betik)
2021 16. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2021 20:30
Betik incelemesine geçmeden betiğin kapağıyla ilgili bir kaç cümle söyleyeceğim; Serinin en güzeldir. Temanın tinini başarıyla taşıyor. Kapak sanki o yeri gösteren bir gözenek havası veriyor. Değil mi? Tinsel ve Fiziksel betimlemelerde kalemin çok güçlüdür Barış Demirbaş beyin. Öyle kusursuz betimlemeler yazıyor ki özümüzü o evrende seziyoruz. Karakter ve mekan adları konusunda çok hassasım. Puanlama yaparken sadece bir puan kırdım. Bu konu da Barış Bey benim fikirlerimi biliyor. Tekrar yazmana gerek yok... Kurgusu çok güzel olmakla birlikte Türkiye Türkçesi fantazyasının yeni soluğu gibi görünse de bu türde Fatih Cöngevel'i başarılı buluyorum. Yani döneme ve evrenlere yolculuk ederken o dönem ve evrenle bütünleşme... Bu betikle önyargı ve onun yenmeyi öğreniyoruz. Bu yaşıma kadar ön yargıya karşı direndim ve savaştım. Bir insanı seviyorsam o bana mesafeli davransa da asla pes etme çünkü önyargıya yenilmek istemiyorum. Bu bağlamda bir anım var ama paylaşamıyorum. Biliyorum ki Tanrı'nın adaleti hep yanımdadır. Herkes öz layığını bulacak. Gözle görmeseniz de manevi boyut var yaratılıştan bu yana. Her yaşa hitap eden bu betiği, güzel kurgusu ve değişik evreni hatrına okumaya değer bir eserdir. Okuyunuz ve okuttunuz. Önyargısız toplumların oluşumuna ön ayak olsun. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. #BetikEli #Latemra #PeriKanatları #BarışDemirbaş #Asmora #Bilge (#Ksmira) #Ellpin #Gökçe #Griffin #İrem (#Adnewong) #Kinomar #Meyre #Mete (#Raşabwani) #Muzaffer #Sinem #Tanul #EfsusYayınları
2025 31. kitabı
"BEN BİR LATEMRA’YIM ELİNİ TUTTUĞUM CAN YOLDAŞIM, ELİMİ KOYDUĞUM SIRRIMDIR." Herkese Merhaba Çocuklar için 4 kitaptan oluşan bir seri tavsiyesi ile geldim. Çocukların hayal dünyasını geliştirmeye ve maceradan maceraya sürükleyecek kitaplar akıcı bir anlatımla kaleme alınmış. Her kitap, çocuklara doğru davranışları gostermesinin yanında bir tarihi mekan hakkında da bilgiler veriyor. Verilen bilmeceyle çocuklar tarihi merakı buluyor. Kitapların konusuna gelirsek ; Mete 12 yaşında 7. sınıfa giden bir çocuktur . Dedesiyle birlikte bir gün eski bir kitapçıya gider. Kitapçı da sınıf arkadaşı Bilge ve babaannesi ile karşılaşır. Büyükler çocuklara Latemra (kahraman ) olduklarını söylerler. Mete ve Bilge'ye yeni Latemra olmalarını teklif ederler . Çocuklar görevin detaylarını öğrenir ve kabul ederler . Mete ve Bilge artık Latemra'dır. Gizemli kitap sayesinde sorunları çözmeye çalışacaklar. Geçiş için Zihin kapısının olduğu yeri şifreleri çözerek bulmaları gerekmektedir . Her yolculukta ise yanlarında bir arkadaşlarını götürmeleri gerekmektedir. Bu arkadaş gidecekleri diyarda hata yapan kişi gibi hatası olan biri olmalıdır. Böylece arkadaşlarına hatasını telafi etme şansı da verilmiş olacak . Kitapların sonunda yer alan sözlük ve şifre olan mekan hakkında bilgi olması çok güzeldi . Merak edenler için serinin ilk kitabındaki bilmeceyi sizlere soruyorum . Bakalım tarihi mekanı bulabilecek misiniz ? "Yüz yedi sütunun üzerinde Gökyüzünde bir kubbe Kralların taç giydiği Müminlerin secde ettiği. İki dinin mabedindeki İmparator kapısından gir içeri" Barış Bey , bazı isimleri seçerken tersten okunuşu yazması gözümden kaçmadı. Özellikle Nilfed Diyarı için tebrik ediyorum. 10 yaş uzeri çocuklara kitapları tavsiye ediyorum.
2024 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2024 00:00
Latemra //  Peri Kanatları //  Barış Demirbaş   Kahramanlarımız bu defa maceraya başlamadan önce Asmora ile karşılaşırlar.Fakat onları bir sürpriz daha bekliyor.Asmora'nın eski ekibinde olan ve ondan saklanan bir okuyucu  tanışıyorlar.Gökçe de okuyucudur ve onuda  yanlarına alıyorlar.Bu defa dev mantarların dolu olduğu bir ormana doğru gitmeleri gerekiyor.Bu yeni maceraları Namatto Galaksisi'nin en sonunda bulunan ve en büyüğü Erme Gezegeninde birçok kıta olmasına rağmen yaşam belirtisi olan Bawana Jamurdur.Meriler ve Paratiler olarak ikiye ayrılan periler.Meriler uçabilen dev mantarlardaki ozleri toplarken,Patariler ise yeraltı kaynaklarını çıkarıyorlar.Herşeyi beraber yaparken birgün Beyaz Kanatlılar gidene kadar devam ediyor.Onlar gittikten sonra bahanelerle iki medeniyet olarak birbirinden uzaklaşırlar.Bu geçen sürede birbirlerine önyargıları yüzünden olaylar büyümeye başlıyor.İste burada kahramanlarımız olaya dahil olup prensesler bir araya getirmeye ve daha büyük düşmanları olana yönlendirmeye çalışıyorlar. Acaba size göre bu büyük düşman kim ve neden onlara zarar vermek istiyor? @efsuscocuk @efsusyayinlari #barisdemirbas #latemraperikanatlari

Barış DemirbaşYazar · 7 kitap
1978 İstanbul doğumlu. Trakya Üniversitesinin Makine mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesinde işletme yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında başladığı mühendislik kariyerini hala aktif olarak sürdürürken 2018 yılında Acı Bir Tebessüm adında ilk romanı yayınlandı.