Barış Demirbaş kaleminden uzun zamandır beklediğimiz Latemra serisinin üçüncü kitabı olan Peri Kanatları okunanlar arasına katıldı.
İlk iki kitap olan Ejderha Diyarı ve Okyanuslar Fatihi 'n de olduğu gibi, Peri Kanatları'da büyülü dünyasına hapsetti bizi. 'Biz' diyorum çünkü yanlız değilim, bir okuma arkadaşım var. Peş peşe kızımla birlikte okumanın keyfini çıkardık. Hatta önce kızım okuyup bana tavsiye etti. Çocuk kitaplarını didik didik inceleyip sonrasında onlara veren ebeveynler olarak, tahmin edersiniz ki bu büyük bir lüks. Yazarımız sayesinde içim rahat ve gözüm arkada kalmıyor, bu da ayrıca bir teşekkür sebebi...
Latemra'larımız bu sefer farklı bir diyarda ve tabi ki farklı bir formdalar. Yanlarında yeni can yoldaşları ve Gupura Pikiran'ın yeni bilmecesiyle harika bir maceraya atılıyorlar. Her kitapta farklı olmakla birlikte bilmecemiz bizi yeni bir zihin kapısına, hem tarihiyle, hem kitap ve filmlere konu olmasıyla tanıdığımız kültür miraslarımızdan birine götürüyor.
İşlenilen konu ise büyük küçük demeden hepimizin önüne kalın duvarlar örebilen, genele yayıldığında beraberinde büyük sorumluluklar getiren ve bu sorumluluklar karşılanmadığında felakete dönüşebilen, hakkında sayısız aforizma yazabileceğimiz 'ön yargı'... Kurgu, anlatım ve ilerleyişe, karakterlerimizin hayatlarından örnekler eşliğinde gayet güzel işlenmiş.
Ben çok keyif alarak ve 'hadi bitir de konuşalım anne' diye başımda nöbet tutan sabırsız biri sayesinde nefes almadan bir çırpıda okudum.
Tabi ki tavsiyemdir. Evlerinizdeki Latemra'ları arkadaşlarıyla tanıştırmalısınız, emin olun hepsinin içinde var...
☆Müsaadenizle benim Latemram'da ekleme yapmak istiyor.
Ben bir Latemra'yım. Ismim İrem. Hep olmak istediğim gibi en sevdiğim renk olan mor kanatlı bir periyim. Ön yargının ve yanlış