2021 82. kitabı
Kitabın temel savı; insanın cinsel yetkinliğini, kimliğini ve devamlılığını sürdürecek bireylerin köken itibariyle hem fiziksel hem de psikopatolojik olarak uyarımları göz önünde bulundurularak yaşantının belirlenmesi hakkında bilgi paylaşımı sunmaktadır. Diğer bir açıdan eğilimlerimiz, sevgimiz ve bunların örüntüsünde bulunan eylemlerimizin cinselliğimiz üzerinde etkisi ve cinselliğin kişi ve toplum üzerinde bulunan etkisini birey argümanı çerçevesinde açıklamaya çalışmıştır. Bu bağlamda oluşan sosyal hayatımız, ahlaki düzenlemelerimiz kısacası insani birçok edimlerimizin temel yapısı cinselliğimiz altında yattığını söylemekle birlikte; tam tersi cümle de kurulabilir. Yani sosyal statümüz, ahlaki düzenimiz vb insani edimlerimizinde cinsellik üzerinde etkisi olduğu vurgulanmıştır. Son söz olarak şu kurulabilir; cinsellik tarih boyunca insanın tüm yaşam formlarına olumlu ya da olumsuz etkileri apaçık görülecek izler bırakmıştır. Bu bağlamda doğru bir cinsel anlatım, tanım ve kabul ediş hem bireyi hem de toplumu daha sağlıklı bir yapıya kavuşturacaktır.
Cinsellik ÜzerineSigmund Freud · Oda Yayınları · 20175,6bin okunma