2021 3. kitabı
Her ne kadar çeviren Ahmet Deniz Altunbaş kitabı toparlamaya çalışsada kitap aşırı karışık ve Ahmet Deniz Altınbaş’ın notları kitabın aslından daha bilgi verici olmuş. Okuduğum en iyi en akıcı çevirilerden biriydi. Aslında kitap almak istenilen bilgiyi verir nitelikte yazılmış. Ancak yazarın kendisi ve taraflı tarafsızlığı beni rahatsız etti. Kitabı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Öncelikle kitabın yazarı Sultaniyeli Johannes kendine methiyeler düzen bir düzanbazdır. Timur ise vahşi bir insan bozmasıdır. Kitap Timurun kimliği niteliğinde yazılmış. Johannes Timuru batıya kolay pazarlamak amacıyla “Timur kimdir ?” sorusuna cevap vermiş. Kim bilir belki de batıdaki elçilik edeceği tüm krallara karşı bir ağızdan cevap vermek için repliklerini ezberlediği sırada yanlışlıkla yazmıştır bu kitabı. Son olarak Allah Yıldırım Bayezid’e rahmet eylesin. - Amin Benim gibi kolay etkilenen bir yapınız varsa gece okumayın.
Tarih
Timur’un SarayındaSultaniyeli Johannes · Kronik Kitap Yayınları · 2020141 okunma