"İki tanrıya kulluk edilmez."
.
Köpek Kalbi, Bulgakov'un okuduğum ikinci romanıydı. Usta ve Margarita'nın yeri benim için ayrı olsa da, bu kitap da favori klasiklerim arasına girdi kfenomeni ile elimizden bırakmak istemeyerek, heyecanla okuduk
️ Köpek Kalbi, sokak köpeği Şarik'in hikayesi... Yaralı ve açlıktan ölmek üzere olan Şarik'i büyük bir biliminsanı olan Prof. Filip Filipoviç evine götürüp iyileştiriyor. Sonrasında, insanları gençleştirme yolunu aralamak için Şarik'in hipofiz bezini ve er bezlerini yeni ölmüş adi bir suçlununkiyle değiştirdiği bir ameliyat yapıyor.
️ Profesörün deneyi istediği gibi gitmiyor ve Şarik uysal, minnet dolu, sahibine aşık bir köpekten arsız, yüzsüz, sapık bir hayvan-insana dönüşüyor.
️ Fantastik ve bilimkurgu öğelerini döneminin siyasi-toplumsal yapısını hicvetmek için ustalıkla kullanan Bulgakov, akıcı uslubuyla muhteşem bir eser bırakmış. Sonu ise, hem eğlenceli hem çok yaratıcıydı. Yazarın diğer eserlerini okumak için sabırsızlanıyorum.