2021 27. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2021 20:52
Karmaşık bir roman okumak isteyenler? Nasıl karmaşık sorusunu cevaplandıralım. Bir yetimhaneden alınan çocuklar, alanların düşüncesi tamamen farklı ve aldıkları adamı da çıkmadan öldürmeleriyle başlan bir kitabı düşüncemde harmanladığımda çocuklardan biri dönecek ya da intikam alacak düşüncelerim oldu. Sonuçta bir polisiye ve birkaç cinayet elbette ki olacaktı. Tabii ondan sonra başlayan bir hastane bölümü var ki kitabı 3e bölsek ilk kısmın tamamını buraya verirdik. Sürekli bir ameliyatlar, kurtarılan hastalar ve yapılan organ nakilleri sonrası içime ince ince işleyen o nasıl desem bir dürtü, tuhaf bir his vardı. Organ kaçakçılığı mı çıkacak bu seferde de diye düşündüm. Beni etkileyen bir diğer nokta da kitabın bir kısmını hastanede okuyor olmam ve oranın -mecburu- kokusunu içime çeke çeke okuduğum bu kitabın psikolojimi daha çok etkilediğini anlamamdı. Bizim Peder biraz rahatsızlandı, hastaneye götürdük, haliyle orada yalnızken okuma fırsatı buldum. Sizlerden de bir dua alırım. Doktor Aby’nin gözlemlediği ve sonradan farkına vardığı şüpheli ölümler ise kitabın diğer yarısının hareketlenmesine ve monotonluktan uzaklaşmasına yardımcı oldu. Bizim de buna ihtiyacımız vardı aslında çünkü sıkmaya başlamıştı. Buradan sonra ise başta anladığım iki farklı projenin de birleştiğini görmek ve farklı bir tarafa, yani cinayetlere, saldırı ve takip edilmelere yakınlaşmanın verdiği bir hızlanma oldu. Bu da tabii olarak bakış açımızı değiştirdi. Final ise beklediğimin aksine çok çabuk oldu ve finali getiren ‘etken’ ise bana sorarsanız normal bir yazara göre ‘Fena Değil’ ama Tess Gerritsen için ‘UCUZ’ bir final olmuş. Hani Stefan Zweig’in vefatı nedeniyle tamamlanan kitaplarının finalinin başkasının tarafından tamamlandığını hissediyor ve içimiz buruluyor ya, heh işte aynı hissi yaşadım finalde diyebilirim. Keyifli okumalar, mutlu akşamlar dilerim..
HasatTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20143,165 okunma