Hasat Konusu

Dizlerini karnına çekip, kollarını kendine dolayarak oturdu. Tuhaf bir titreme sarmıştı vücudunu, uğraşsa da engel olamıyordu. Soğuktan değil, ruhunun ta derinliklerinden gelen sarsılmalarla dişleri takırdıyordu. Gözlerini kapattığında o gece gördükleri canlandı zihninde. Nadiya bir ışık bulutunun üstünde adeta yüzerek güverteyi geçti. Helikopter, kapısı açık onu bekledi. Nadiya eğildi, uzanarak pilota bir şey verdi.Bir kutu.Yakov iyice büzüştü ama titremeleri durmadı. İnleyerek başparmağını ağzına götürdü ve emmeye başladı. Abby DiMatteo geleceği parlak, başarılı bir hekimdir. Boston Bayside Hastanesi'nin organ nakli ekibine kabul edilince dünyalar onun olur. Ülkenin en seçkin cerrahlarıyla birlikte çalışacaktır artık. Ancak bu mutluluğu, kalp nakli bekleyen on yedi yaşındaki hastası için uygun bir kalp bulunduğu halde, organın başka bir hastaya, hem de nakil listesinde adı daha alt sıralarda olan varlıklı bir kadına tahsis edilmesiyle bozulur. Ortada ciddi bir adaletsizlik vardır ve Abby bu adaletsizliğin üzerine gitmeye kararlıdır. Ancak şahit olduğu bu olay, buzdağının sadece görünen kısmıdır. Genç kadın daha da derinlere daldıkça akıl almaz gerçeklerle karşılaşacak, en yakınındaki insanlar bile onun için büyük bir tehlike kaynağı haline gelecektir.  Hasat soluğunuzu kesecek.  -USA Today- Gerilimin ve korkunun en uç noktalarında dolaşacaksınız. -Chicago Tribune- (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Sıla Okur
Sıla Okur
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 408Yayınlanma Tarihi: Eylül 2014İlk Yayınlanma Tarihi: 2000Yayınevi: Doğan KitapOrijinal Adı: Harvest
ISBN: 9786050922400Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Figen

@sfigenn
19 Nisan 2022 08:29
8/10 puan verdi
Acıkmışım. İnsan Gerilim kitabına acıkır mı? Acıkmışım işte… Ama en azından, her zaman olduğu gibi canım Tess’i okudum da doydum. Ana karakterimiz olan Abby DiMatteo, Boston Bayside Hastanesinin organ nakil ekibine kabul edilir, seçkin cerrahlarla çalışacaktır artık. Fakat bu mutluluğu pek uzun
79 etkileşim
Melih acar

Melih acar

@melhatgrm
26 Haziran 16:15
Puan vermedi
Tess Gerritsen'in ilk yazmış olduğu roman.Kitabın dili oldukça akıcı ve hızlı bir şekilde okunuyor.Tıbbi terimler yazarın diğer kitaplarına göre oldukça az. Akıcı olmasının yanısıra kitapta geçen olay örgüsünün tahmin edilebilir olma yanı da var.Polisiye okumaya başlayacak okurlar için oldukça ideal bir kitap.Daha önce bu yazarın kitaplarını okumamış olan için de bu kitap yalın ve sıkmadan anlatımıyla doğru bir seçenek gibi duruyor.Polisiye türüne aşina okurlar için hem edebi olarak hem olay örgüsü bakımından basit kalabilir.
3 etkileşim
Saliha GK

Saliha GK

@SalihaGK
24 Mayıs 02:23
9/10 puan verdi
Yazarı Cerrah ile tanıyıp hayran olmuştum. İstisnasız her kitabını seviyorum. Bazılarını fazla bazılarını daha az ama kesinlikle her kitap sonrası iyiki okudum dedirtiyor. Bu kitap da aktı gitti gerçekten. Başarılı bir asistan doktor olan Abby’nin istemeden içine çekildiği organ mafyası mücadelesini tamam şu bölümü de okuyup bırakacağım diye diye bitirdim. Kitabın ilerleyişi aşamaları şokları yine muhteşemdi. Fakat sonu çok hızlı geldi sanki tak diye bitti. Buna üzülsem de kitabı okuduğuma sevindim. Polisiye sevenler için muhteşem bir tıbbi gerilim kitabı.
4 etkileşim

23 Nisan 03:51
10/10 puan verdi
Abby Dimatteo  geleceği parlak başarılı bir cerrahi asistan hekimdir. Boston Bayside Hastanesi'nin organ nakli ekibine kabul edilince hem çok sevinir hem de çok şaşırır, bu hayal ettiği bir poziyondur çünkü ülkenin en iyi ve en seçkin cerrahları ile çalışacaktır artık. Dimatteo 'nun trafik kazası sonucu hastaneye getirilen hastasının ölümü sonucunda bağışlanan organlarından kalp, organ naklinde ilk sırada olan on yedi yaşındaki hastaya nakledilecektir fakat işler bir anda değişir ve kalp, nakil listesinin alt sıralarındaki  varlıklı bir kadına takılacaktır. Ortada ciddi bir adaletsizlik ve kanunsuzluk vardır. Bu olayı araştırmaya başlayan genç hekim yavaş yavaş işlerin ne kadar çirkinleştiğini fark edecek ve o hayalini kurduğu ekibinde bu işin içinde olmalarından şüphe duymaya başlayacaktır. Nakil ekibinde bulunan doktorların yıllar içindeki şüpheli ölümleri ve geride bıraktıkları yüklü servet hayli ilginçtir. Ve bu sadece buzdağının görünen kısmıdır, daha derinlere daldıkça akıl almaz gerçeklerle karşılaşacaktır. En güvendiği insanların bile bu pis işe bulaştığını farkeden Abby 'nin Komiser Bernard Katzka imdadına yetişir....
11 etkileşim
Mehmet Akpinar

Mehmet Akpinar

@MrAkpnar
30 Nisan 00:47
9/10 puan verdi
İlk başta sıkıcı gelen bir kitabı 1 gün içerisinde zevkle heyecanla okudum gerçekten okuduğum en güzel kitaplar arasında ilk 5 te yer alabilir kitaba bir başladığınızda sizi hikaye alıp götürüyor.
4 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.

Hasat Sözleri ve Alıntılar

20 Nisan 02:34
"En güçlü sesin sahibi, sesini hiç yükseltmeyendir."
36 etkileşim
icequeen

icequeen

@icequeennn
23 Mayıs 2022 16:27
"İnsanlar niye intihar eder? Onlarca sebep sayarız belki, ama işin aslı şu ki, bilemeyiz Abby. Hiç bilemeyiz. Hiç de anlayamayız. Olanlara bir bütün halinde bakıp, düzelecek, deriz. Her şey zamanla düzelir, deriz. Larry o bakış açısını kaybetti işte. Uzağı göremez oldu. İnsanlar o zaman yıkılıyor. Önlerini göremediklerinde."
30 etkileşim
Tuğçe

Tuğçe

@tugcekayol
27 Nisan 16:55
Neyin hayalini kurduğumu hatırlamıyorum bile , önüme bakmaktan hayalimi göremiyorum...
29 etkileşim
Gamze Çakan

Gamze Çakan

@gamzwhtmr
04 Aralık 2022 01:24
12 etkileşim

19 Nisan 00:48
"Kişinin, Tanrı'nın evrenindeki yerini kabullenmesinden ileri gelen iç huzuruna kavuşmuştu."
22 etkileşim

Hasat İletileri

Vivian
Vivian çok akıllı kadın gerçekten. Hemen istifa etti bu hastane bataklığından. Kore yemekleri yapıyor kadın. O hastanede çalışanlardan daha güzel bir iş olduğu kesin.
İntihar(!) Vakaları
Hepsinin ortak noktası boğularak çünkü susturulma yöntemi bu. Hennesy şofbende karbondioksit gazı boğdu. Kunstler suda boğuldu. Aaron tavana asıldı...
Hasat
#Ekimayı bence dolu dolu geçti. Hatta biraz daha doldurup taşırabilirdim ama bazı molalarım uzun sürdüğü için (telefonun ve TV.nin verdiği zaman kaybı) ancak bu kadarını başarabildim. Kasım ayında ise bazı önemli işerimden dolayı ancak yarısı kadar kitap yer alacak. :( 1. #janecasey --- 5.Kurban 542 2. #jabecasey -- Acımasız 553 3. #janecasey -- Parafili 482 4. #janecqsey -- Sessiz Kurban 499 5. #tessgerritsen -Asla Arkana Bakma 351 6. #tessgerritsen -- Hasat 310 7. #tessgerritsen -- Bir Sırrım Var 305 8. #sebastianfitzek -- Ruh Kırıcı 292 9. #sebastianfitzek -- Uyurgezer 303 10. #sebastianfitzek -- Sekizinci Gece 200 11. #livaneli -- Orta Zekalılar Cenneti 459 12. #livaneli -- Leyla'nın Evi 270 13. #johnkatzenbach -- Profesör 512 14. #wulfdorn -- Hain Yüreğim 377
Hain Yüreğim
Hain Yüreğim