2021 9. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2021 19:43
Neden okuma ihtiyacı duyuyoruz? Neden yazma gereksinimi hissediyoruz? Neden film izliyoruz? Ercan Kesal’ın hekim olduğu, sinemada oyunculuk yaptığı ve senaryo yazdığı aynı zamanda çeşitli kitaplar ürettiği biliniyor. Bunların üzerine dergi, gazete ve sanat dergisi tarzındaki web sitelerinde yayınlanan söyleşilerinin derlendiği bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. Kitap Ercan Kesal’ın hayata bakışını, sanatını, özelinde edebiyat ve sinemanın insana ve topluma kattığı veya katması gerekenler konusunda görüşlerini belirtirken yaşadığımız olaylara ve konulara belli bir aydın sorumluluğunda yaklaştığını görüyoruz. Neden okuyorum, yazıyorum ya da izliyorum? Çünkü orta bir vasatlığa teslim olmak istemiyorum. Sistemin sadece “tüketmek’’ görevi verdiği birisi olmak istemiyorum. Kendime dert edindiğim duyguların, olayların, hikayelerin peşine düşüyorum. Böylece bana dayatılan ve benden sadece “tüketmek’’ görevi beklenen sisteme kendimce bir dakika diyebiliyorum. Böylece bu görevi yerine getirmem üzerine kurulan sisteme itiraz etmiş oluyorum.
"Aslında..."Ercan Kesal · İletişim Yayıncılık · 2017190 okunma