2021 30. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2021 17:43
Aslında inceleme bile yazmayacaktım ama çok sinirlendim bu kitabın bu kadar övüldüğünü görüp benim gibi yüksek umutlarla okuyacaklara uyarıda bulunmak istedim. Hayatında yüzlerce kez Alacakaranlık okuyan beni bile sıkıntıdan öldürdü ve vakit kaybı olarak nitelendirmeme sebep oldu kitap, nasıl ödül almış olabilir inanamıyorum. Beğendiğim sadece bir yer vardı ama yazar onu da harcamış. Kitabın daha başından nasıl biteceği o kadar belli ki, hatta kitabın konusunu okuduğumda anladım neler olacağını. Tabiki bunlar kitabı kötü yapmazdı yazar anlatımı ile hikayeyi okunabilir kılsaydı ama o da yok, o kadar sıkıcı ve durağandı ki olay örgüsü. Yazar 150 sayfa yazıp herşeyi anlatabilirdi ama bunun yerine olayları döndürüp döndürüp anlatmış. Kitabı sevenleri de anlayabiliyorum, eğer siz de daha önce hayata tutunmak ile ilgili hiçbir genç yetişkin kitabı okumadıysanız sevebilirsiniz ama bu türün yabancısı olmadığım için bana hitap etmedi, belki de yanlış bir zamanda okudum bilemiyorum. -spoiler- Sadece Hugo ile olan konuşmaları beni heyecanlandırdı ama yazar onu da derinleştirememiş. Ayrıca eklemek istediğim bir konu da şu;insanlar intihar fikrinden böyle kolayca vazgeçip ben yaşamak istiyorum demez. Bu konunun ele alınışı da beni oldukça irite etti. -spoiler-
The Midnight LibraryMatt Haig · HarperAvenue · 202098,2bin okunma