2021 2. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 13:06
Sözgelimi, tek bir nota ve sessizlikten oluşan yirmi dakikalık bir senfoniyi herkes kolaylıkla besteleyebilirdi ama bu fikir Yves Klein'a ait. "Modern insan zihni nasıl oluyor da kesin analizler yapabilirken aynı zamanda en küçük bir mantıklı incelemeyle unufak olabilecek dini inanışlara izin verebiliyor?" "Yetersiz yeri diye bir seyle karşılaştığımızda büyük bir rahatsizlik hissederiz. İşte bu yüzden de beyinlerimiz veriyi kendisi uydurur. Görünmeyen dünyada gerçekten de bir düzen bulunduğuna emin olmamız için çok sayıda felsefe, mitoloji ve din oluşturur. Böylelikle en azından bizi düzen varmış yanılgısına düşürür." Her din aynı cevabı vermediği için kültürler aralarında, kimin cevabının doğru, han gi Tanrı hikâyesinin tek gerçek hikâye olduğu üzerine savaşıyor. "Artık bilimdeki ilerlemeleri aylarla ölçüyoruz!" diye bağırdı. "Akıllara durgunluk veren bir hızla ilerliyoruz. Günü müzün en hızlı bilgisayarının abaküs gibi kalacağı; en gelişmiş ameliyat yöntemlerinin barbarlık gibi geleceği; enerji kaynaklan nun odadaki mum işığı gibi antika görüleceği zamanlar bundan çok uzak değil."
BaşlangıçDan Brown · Altın Kitaplar · 201726,3bin okunma