Dostluk
2021 5. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 15:03
Sonsuz bir zaman olsa da sonsuz kere okusak, sonsuz kere şahit olsak; yaşanan acılara, hasret kalınmış şefkate, sonu gelmez yaramazlıklara ve en en en önemlisi de gerçek hayatta olamayacak kadar samimi bir dostluğa. Zaten ancak filmlerde ve kitaplarda geçerdi bu dostluklar. Bilmiyorum gerçek hayatta var mıydı böylesi? Ah Zeze. Bir yerde okumuştum. "Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır. " diyordu. Ve ben de bu kitap için diyorum ki : "Bu kitabın kaderi okuyanın dostluk kavramının, hayatındaki önemine bağlıdır. " Kitabı iki yıl sonra tekrar okudum. Okurken kitap kenarlarına almış olduğum eski küçük notlar :( Peki bunları biliyor muydunuz ? Portakal aslında Portekiz isminden gelmiştir. Hatta Portekiz'in en ünlü şehirlerinden biri portugalın kısa hali Porto. Peki Zeze'nin en sevdiği dostu Portekizliye Portuga demesi. (sana bir şey dicem ama kızma. Sana Portuga diyebilir miyim? Yani portakal demek istiyor.) Bu demek oluyor ki Şeker Portakalı sadece Minguinho değil, belki de Portuga'ydı. Kim bilir?
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2025275,3bin okunma