Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 12 Ocak 2021 22:38 Yaşadığı döneme bakılınca kimsenin dile getiremediği konuları kitaplarında işleyen Anais Nin, kalemini merak ettiğim yazarlardan biriydi. İçsel Kentler olarak, kadının gelişimini ele aldığı serinin ilk kitabı Ateş Merdivenleri, farklı bir okuma deneyimi oldu benim için.
Öncelikle bir kadının ilk kez aşık olmasıyla başlıyor kitabımız. İlk aşk, güzel ve bir o kadar yıpratıcı hâle dönüşüyor zamanla. Bu bölümü okurken kadınlar ve erkekler için yapılan yerinde tespitlerle karşılaşıyoruz. Daha sonra ise Lilian, Jay, Djuna, Sabina karakterlerini bir bir tanıyoruz. Kitap için belli bir olay örgüsü anlatamıyorum çünkü genel olarak düşünceye dayalı olduğunu gördüm. Yanlış giden evlilikler, arkadaşlıklar ve duyguları arasına sıkışıp kalan kadınları bol bol görüyoruz bu kitapta.
Etkileyici bir kitaptı diyebilirim. Çoğu yerin altını çizdim. Bazen hangi olayın içinde olduğumu unutsam da severek okudum. Şiirsel bir anlatım sayesinde de kısa sürede okunup bitecek türden.
Not:18 yaşın altındaki arkadaşlarıma önermiyorum