2021 7. kitabı
Sapiens'i yaklaşık iki sene önce okumuştum. Devamı niteliğindeki Homo Deus ise uzun süredir kitaplığında okunmayı bekliyordu Sapiens insanlığın geçmişini, dünyaya nasıl egemen olduğumuzu anlatırken Homo Deus yarının bize neler getireceğinden bahsediyor. İnsanın kendini aşıp mutluluk ve ölümsüzlük peşinde koşarken karşısına çıkacak olan yapay zekanın önüne geçilemez gelişimi, genetik bilimi ile sürümü yükseltilmiş insanlar ve özgür iradenin yok olması gibi bir çok süreçten bahsediyor. Doğruyu söylemek gerekirse Harari'nin çizdiği gelecek senaryosuyla ilgili bazı fikirleri benim için rahatsız edici ve ürkütücüydü. Hatta yaşanabilecek en güzel yüzyılda yaşadığımı düşündüm Sapiens kitabı yoğun bilgiler vererek okuyucuyu doyururken Homo Deus bilgi vermekten daha çok bakış açımızı genişletiyor. Özellikle kitabın son bölümü benim için daha çarpıcıydı. Okuyacak olan herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Bilim
Homo Deus: Yarının Kısa Bir TarihiYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201714,4bin okunma