2021 19. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese Merhaba,yine güzel bir yorum ile sizlerleyim. Ankara Çocuk Esirgeme Yurdunda yaşayan 15 çocuk.Birbirinden özel ve yetenekli bu 15 çocuktan biri olan Mikail,diğer arkadaşlarından farklı özelliklere sahip bir çocuktur.Ağladığına kimse şahit olmamıştır.Yurt Müdiresi olan Şefika Anneleri,her çocuğu ayrı ayrı seviyor ve onların geleceği için çabalıyordur.Ama Mikail öyle bir çocuktur ki,insanların beynine giriyor,rüyalarında geleceği görüyor ve insanlara göz teması ile hükmedebiliyordur.Sadece Şefika annesinin aklına giremiyordur.Bu 15 çocuk içinde Mikail'in en sevdiği arkadaşı aslında kan kardeşi Umut'tur.Öyle ki bu kardeşlik hiç kopmayacak,meslekte bile beraber olacaklardır.Ama öyle bir zaman gelecektir ki,bu yurdun ne maksatla kurulduğu ve Mikail'in kim olduğu herkeste şok etkisi yaratacaktır.Gerçeklere hazır mısınız? Bu yurdun asıl amacı ne? Mikail bu yurda nasıl geldi? Mikail'in ailesi kim? Nasıl bir yeteneğe sahip? Şefika annenin sakladığı sır ne? Neden aklına giremiyor? Bu 15 çocuk niye bu yurtta toplandı? Mikail zihine nasıl hükmediyor? Mikail niye ağlamıyor? Mikail'in gördüğü rüyalar neyin alâmeti? Umut ile Mikail arasında nasıl bir bağ var? Mikail gerçeklerle nasıl yüzleşecek? Mikail'i nasıl bir gelecek bekliyor? Mikail'in hayatına konuk olduk.Bu öyle bir hayat ki,şahsen imrenerek okudum.Kim bu kadar zekiyken,arkadaşı uğruna geleceğinden vazgeçer.Umut ile arasındaki dostluk,kardeşlik bağı eşsizdi.Bu zamanda inanın bulamazsınız.Ah Umut öyle bir yaktın ki içimi,bende özel harekatçı eşiyim,o sahnede gözyaşlarımı tutamadım.Kitap fantastik ve bilim kurgu yani ikisinin harmanlanmış hali.Keyif alarak okudum.Her birinin hayat hikayeleri çok acıydı.Ama o aralarındaki bağ muhteşemdi.Ve o son dehşet içinde okudum.Mikail'de bir gariplik seziyordum ama böylesi aklımın ucundan geçmedi.Aşkları,evlikleri,sevgileri içimi ısıttı.Belki bazı yerlerde kısaltmalar olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmedim değil.Ama konu bütünüyle ele alırsam keyifliydi.Tüm soruların cevaplarını merak ediyorsanız,kitabı okumalısınız.Benden söylemesi,daha ne olaylar var neler.Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Ağlamayan ÇocukEray Taş · Tilki Kitap Yayınları · 202023 okunma