Ağlamayan Çocuk

30 Ekim 2020
Tilki Kitap Yayınları
9786257190268

2021 19. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese Merhaba,yine güzel bir yorum ile sizlerleyim. Ankara Çocuk Esirgeme Yurdunda yaşayan 15 çocuk.Birbirinden özel ve yetenekli bu 15 çocuktan biri olan Mikail,diğer arkadaşlarından farklı özelliklere sahip bir çocuktur.Ağladığına kimse şahit olmamıştır.Yurt Müdiresi olan Şefika Anneleri,her çocuğu ayrı ayrı seviyor ve onların geleceği için çabalıyordur.Ama Mikail öyle bir çocuktur ki,insanların beynine giriyor,rüyalarında geleceği görüyor ve insanlara göz teması ile hükmedebiliyordur.Sadece Şefika annesinin aklına giremiyordur.Bu 15 çocuk içinde Mikail'in en sevdiği arkadaşı aslında kan kardeşi Umut'tur.Öyle ki bu kardeşlik hiç kopmayacak,meslekte bile beraber olacaklardır.Ama öyle bir zaman gelecektir ki,bu yurdun ne maksatla kurulduğu ve Mikail'in kim olduğu herkeste şok etkisi yaratacaktır.Gerçeklere hazır mısınız? Bu yurdun asıl amacı ne? Mikail bu yurda nasıl geldi? Mikail'in ailesi kim? Nasıl bir yeteneğe sahip? Şefika annenin sakladığı sır ne? Neden aklına giremiyor? Bu 15 çocuk niye bu yurtta toplandı? Mikail zihine nasıl hükmediyor? Mikail niye ağlamıyor? Mikail'in gördüğü rüyalar neyin alâmeti? Umut ile Mikail arasında nasıl bir bağ var? Mikail gerçeklerle nasıl yüzleşecek? Mikail'i nasıl bir gelecek bekliyor? Mikail'in hayatına konuk olduk.Bu öyle bir hayat ki,şahsen imrenerek okudum.Kim bu kadar zekiyken,arkadaşı uğruna geleceğinden vazgeçer.Umut ile arasındaki dostluk,kardeşlik bağı eşsizdi.Bu zamanda inanın bulamazsınız.Ah Umut öyle bir yaktın ki içimi,bende özel harekatçı eşiyim,o sahnede gözyaşlarımı tutamadım.Kitap fantastik ve bilim kurgu yani ikisinin harmanlanmış hali.Keyif alarak okudum.Her birinin hayat hikayeleri çok acıydı.Ama o aralarındaki bağ muhteşemdi.Ve o son dehşet içinde okudum.Mikail'de bir gariplik
Ağlamayan Çocuk
2021 23. kitabı
Bugün sizleri Mikal'le tanıştırmak istiyorum.Mikail Şefika annenin kurduğu sadece özel yetenekleri olan zeki çocukların olduğu yetiştirme yurdunda kalıyor.Şefika anne geçmişte yaşadığı acı olaylardan sonra yurtta kalan 15 çocuğa sevgi ve ilgisini esirgememiş onların annesi olmuştur.Bütün çocukları çok sever fakat Mikal'le ayrı ilgilenir.Mikail diğer çocuklardan farklıdır.Onun olağanüstü yetenekleri vardır.Zihniyle nesneleri hareket ettirip istediği kişinin zihnine girip istediği komutları verebiliyor.Ayrıca çok kısa sürede istediği kitabı okuyup noktasına,virgülüne zihnine kopyalayabiliyor.Yurtta herkes birbirini kardeş olarak görüyor fakat Mikail ve Umut daha yakın birbirine ,beraber okula gidiyorlar aynı odada kalıyorlar ve hep beraber oynuyorlar.Mikail Umut'u çok sevdiği için o ne isterse onu yapıyor. Umut küçüklüğünden beri bordo bereli asker olmak istiyordu.Mikail'ide ikna edip askeri lise sınavına girerler.Mikail kazanır Umut kazanamaz.Mikail Umut için kazandığı halde gitmez.Sonra astsubaylık sınavına girerler ikiside kazanır.Şefika anne Mikail' e gitmemesi için çok ısrar eder fakat Mikail Umut'tan ayrılmaz.Bundan sonrasında Mikail ve Umut'un okulda yaşadıkları olaylar,Umut'un azmi ve çok çalışması sonucu Teğmen olması Mikail'in astsubay olarak yoluna devam etmesi.Iki arkadaşın yaşadıkları ve yurtta kalan diğer arkadaşlarının hayat hikayeleri anlatılır.Yurtta kalan her çocuktan bahsetmek isterdim ama onuda okumak isteyenlere bırakıyorum. Kitabı ilk okumaya başladığımda ne kadar farklı güzel bir konusu olduğunu düşündüm.Merakla okurken sürekli tekrar eden anlatımlar,ayrıntılar açıkcası okuma hızımı düşürdü.Kitap inşallah bu şekilde bitmez derken ortaokul döneminden sonraki anlatım tekrar ilgiyle okumamı sağladı.Yazarımız belki günlük rutuni anlatmak istedi fakat
2021 20. kitabı
#okudumbitti #ağlamayançocuk . #alıntılar ✔ Benim hayatım hep içi elmas dolu ama dışardan bakıldığında sadece kömür gibi görünen maden olarak geçecekti. .✔ Yaranın ne olduğunu bilmekle yaralanmak aynı şey değil. . . Psikiyatri Profesörü olan Şefika hanım çocuğunu kaybettikten sonra eşide şehit olunca hayata tutunmak için bilimsel projesini hayata geçirir. Özel Çocuklara Özel Yuva adlı projesinde 15 özel çocuğu kanatları altına alır ve bu çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendirip başarılı gençler haline getirmek için elinden geleni yapar. Bu çocuklar içinde özel güçleri olan Mikail hepsinden farklıdır. Mikail'in zihinleri kontrol etme, okuduğunu noktası virgülüne kadar beynine kaydetme, eşyaları hareket ettirme gibi yetenekleri vardır bunları insanlık yararına kullanmak için eğitir Şefika Hanım. En yakın dostu Umut ile aynı sıraları paylaşırlar ve onun hayali olan askeri liseye beraber giderler. Umut için hayallerinden vazgeçer ana Umut istediklerini elde ettikten sonra onu yalnız bırakır. Kendisi ile ilgili gerçekleri zamanı geldiğinde öğrenen Mikail hayatına nasıl yön verecektir? Yeteneklerini iyi yönde kullanmaya devam edecek mi? Kendisi gibi başka çocuklar var mı? . .Konu olarak güzel noktalara değinen kitap ilk başlarda tekrar düşmesi detaylı anlatımıyla yorsada sonlara doğru gayet akıcıydı. Şefika hanımın insanlık için iyiliği güzelliği çocukların yüreğine aşılaması, eğitimleri için çabalaması, rehber olması muhteşemdi. Çocukluk eğitimini vurgulayarak bu önemli konuya dikkat çeken kitabın en önemli noktasıydı.
2021 13. kitabı
Şefika Hanım, çok sevdiği eşinden bebek beklerken ne yazık ki en yakın arkadaşının yanlış bir tedavi uygulaması sonucunda bebeğini kaybeder. Hayat bu ya bir kere her şey tersine dönmeye görsün, daha evladının acısını yaşayamadan eşinin şehit olduğu haberini alır. Zor zamanlar geçiren Şefika Hanım bir hastasının onu ikazı üzerine hayatının iplerini yeniden ele alır. Ve hayatının projesini gerçekleştirir.⁣ ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL YUVA...⁣ Çocukluklarında yaşadıkları travmalar yüzünden yetişkinlik döneminde karşılaştıkları ruhsal problemlerin önüne geçmek için, bir yurt kurar. ⁣ Ülkenin dört bir yanından özel yeteneklere sahip 15 çocuğu bu yurda yerleştirir. Her biri travmalar yaşamış bu çocukları sevgi ve eğitim ile ülkenin en başarılı insanları yapmak için elinden geleni yapar. ⁣ Çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve o yönde eğitim almalarına sonsuz destek olur. ⁣ Ama içlerinden biri var ki, kimse onun yeteneklerine ve zekasına sahip değil ve diğerlerinden çok farklı. ⁣ MİKAİL... ⁣ Yurtta ki her çocuğun geçmişine ait bilgiler varken o nereden geldi, anne babası kim hiçbir iz yok. ⁣ Göz göze geldiği her insanın zihnine girebilme ve her istediğini yaptırabilme gücüne sahip. Eline aldığı kitapları dakikalar içerisinde noktasına virgülüne kadar zihnine kopyalayabiliyor ve bir daha unutmuyor. İnsanların geçmişine ait anılarını görüp, o anı yaşayabiliyor ve nesneleri zihin gücü ile hareket ettirebiliyor. İstediği her enstrümanı çalabilen ve daha bir sürü akıl almaz yeteneklere sahip. İnsanlık için hem çok iyi hemde çok tehlikeli bir silah. Ama o bunun farkında değil ve Şefika annesi her seferinde ona kimseye yeteneklerini göstermemesi ve normal insanlar gibi davranması konusunda talimatlar veriyor. ⁣ Ben bu talimatların fazla olduğunu ve Mikail'in sonunda yanlış seçimler
2023 2. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2023 23:22
kitabın ortasına gelmeme rağmen kitap'a hayran kaldım burdan yazarı eray taş böyle güzel bir eser bıraktıgı için teşekür ederiz ve (başa eserlerinide bekliyoruz )
2021 10. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 13:27
Konusunu duyduğumda bana yetenekli mutantların yer aldığı X-Men filmlerini çağrıştıran bilimkurgu türündeki ‘Ağlamayan Çocuk’ kitabını bitirdim. Baş kahraman Mikail ile yedi yaşında ilkokula başlayacağı sıralarda, başında ünlü psikiyatri profesörü Şefika Anne’nin olduğu Ankara’da özel bir proje yurdunda tanışıyoruz. Mikail, özel bir çocuk. Bir kitabı saniyeler içinde beynine kopyalayabiliyor, yaşı ve güçleri ilerledikçe nesneleri telepatik olarak hareket ettirebiliyor, insanların anılarını görüp duygularını hissedebiliyor, zihinlerine girip istediklerini yaptırabiliyor. Ancak Şefika annesinin ısrarları ve en yakın dostu Umut sayesinde normal bir çocuk gibi davranıyor. Yeteneklerini gösterirse yalnız kalmaktan korkuyor ve gizlice onları geliştirse de açığa vurmuyor. Yedi yaşında tanıdığımız Mikail’in büyüyüp 20li yaşlara gelene kadar başından geçenleri, Umut’la gittiği okulları, askeri okul sonrası iş hayatlarını, yurtta beraber kardeş gibi oldukları abla ve abilerinin hikayelerini okuyoruz. Mikail’in düşüncelerini, gittikçe artan şaşırtıcı yeteneklerini, Şefika Anne ile olan paylaşımları, diyaloglarda geçen fikirleri severek okudum. Mikail, kitap boyunca ben kimim, neden böyleyim sorularını kendisine sorarken, ben de bunları merak ederek okudum. Yurttaki diğer çocukların da hikayeleri üzücü olsa da ilgi çekici bölümlerdi. Ancak tekrarlayan bazı kelime kalıpları, cümleler, çocukluk bölümündeki detaylar bana biraz fazla geldi. Mikail’in gelişimini okumak güzel ve gerekli olsa da aradaki bazı okul bölümleri, tatil bölümleri, Şefika anne ile odadaki bölümler bana uzatılmış geldi. Mikail’in askeri okulu, bando bölümünde görev alması, özel harekata geçişi, yurda gelen yeni çocuk Lona, akıl hastanesi bölümleri çok daha merakla ve hızlı okundu. En sonda gelen bir karakter ile
2021 112. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2021 00:00
AĞLAMAYAN ÇOCUK Herkese Merhaba. Bugün dram, bilim kurgu ve fantastik bir kitapla geldim. Kitap içerik bakımından çok güzel ama uzun olması beni fazlasıyla yordu diyebilirim. Çocuk esirgeme kurumunda yetiştirilen özel yetenekli 15 çocuk ve müdür Şefika Hanım. Bu on beş özel çocuktan en dikkat çekeni ise Mikail. Mikail olağanüstü yeteneklere sahip; hayatında hiç ağlamaması, insanları kontrol edebilmesi, okuduğu hiçbir şeyi unutmaması... Mikail'in kendini anlamaya çalışması, hayatını anlamlandırmaya çalışması, özel güçlerini insanlardan gizlemesi, Şefika Hanım'ın yardımları ve dahası... Kitap, Mikail ve arkadaşlarının henüz çocuk yaşlarda olduğu zamanlarda geçiyor. Daha sonra ileriki yaşlarda da görebiliyoruz çocukları. Aile bağları, dostluk, sevgi ve umut ögelerini içeren harika bir kitap. Eray Taş
2022 125. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2022 13:01
Psikiyatri Profesörü olan Şefika Hanım çok güzel ve özel bir işe kendini adıyor. Yaşadığı kayıplardan sonra Özel Çocuklara Özel Yuva adlı projesini hayata geçiriyor. Farkli yurtları gezerek 15 özel çocuğu bu yuvaya topluyor. Hepsi ile tek tek ilgileniyor. Ve bir anne şefkati ile yaklaşıyor. 15 çocuk kendi alanlarında özel yeteneklere sahip. Özellikle Miakil 'in yetenekleri hepsinden biraz farklı. Zihin okuma konusunda oldukça başarılı. Ayrıca ne okursa okusun tüm her şeyi zihnine kaydediyor. Mikail yurtta özellikle Umut ile başka bir bağ kuruyor. Öyle bir bağ ki Mikail kendi hedefleri ve hayallerini Umut için yok sayıyor. Oysa Umut hedeflerine ve hayallerine ulaşmak için en yakın dostunu yarı yolda bırakmaktan geri kalmıyor. Başlarda biraz durağan olsada ilerledikçe daha güzel bir hal aldı eser. Biraz fantastik biraz bilim kurgu.. ikisi bir arada farklı olmuş . Çocukların arasındaki bağ ve yurt müdürleri Şefika Hanım 'in güzel yüreği etkileyiciydi. Turu sevenler eminim keyifle okuyacaktır.