2021 7. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2021 12:32
Bir Sinan Meydan klasiğinin daha sonuna gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sevgili arkadaşlar Sinan Meydan diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da Cumhuriyet tarihimizden bu yana Atatürk inkılaplarını yerden yere vuran, Cumhuriyet rejimine karşı çıkıp şeriat propagandaları yapan ''yobaz,liboş'' takımın iftiralarına, eleştirilerine ve çarpıtmalarına belgeleriyle cevap verip mantıklı yorumlar getirerek iddiaları bir bir çürütüyor. Yazarımız, Atatürk'ün son meclis konuşmasında dile getirdiği ''Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları'' sözünün Cumhuriyet düşmanlarınca Atatürk'ün dinsiz olarak yorumlanması hususu, Şalcı Bacı'yı astılar iftirası, Hamidiye zırhlısının Rize'yi bombaladığı iddiası ve ''Atatürk, İngilizler istedi diye halifeliği kaldırmıştır gibi'' aslı olmayan iddialara cevaplar vermiştir. Tarihimizi çarpıtıp, dini kuralları da istedikleri gibi kendilerince yorumlayabilen bu Cumhuriyet düşmanlarının nihai hedefi bir saltanat, şeriat devletini tekrar meydana getirebilmektir. Son olarak 2016 yılında yaşanan darbe girişimiyle ülkemizin nasıl bir felaketten kıl payı kurtulduğu hepimizin malumudur. İşte o yıla kadar ''paralel yürüyenler o yollarda'' şimdi kandırıldık diyerek kendilerini nasıl akladıklarına gözlerimizle şahit olduğumuz utanç verici bir tarihi süreçten geçmekteyiz. Bu malum terör örgütünü zamanında bir cemaat olarak gösteren, onlardan gönül erleri olarak bahsedenler yine bu yalanları, çarpıtmaları ve iftiraları ortaya atan Necip Fazıl, Mustafa Armağan ve Kadir Mısırlıoğlu gibileri el üstünde tutmaktadırlar. Bilmem anlatabildim mi? Bizler Türk gençleri olarak her daim bu iddialara karşı bilinçli ve uyanık olmak zorundayız. Bu yüzden kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi anlayıp Cumhuriyetimize düşmanlık edenleri iyi bilerek onlara meydan vermemeliyiz. Lafı fazla uzatmayacağım sevgili dostlar, Sinan Meydan'ın tüm kitaplarını okumaya değer. İyi okumalar diliyorum.
Tarih
PanzehirSinan Meydan · İnkılap Kitabevi · 2015664 okunma