2021 15. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2021 16:43
Christy Brown.. Doğuştan beyin felci kurbanı olan, yirmi iki çocuklu bir ailenin onuncu çocuğu.. Yazarın kendi hayat hikayesi olduğunu görünce açıkçası çok şaşırdım, çünkü ortada beyin felci geçirmiş, sol ayağından başka neredeyse vücudunun hiçbir uzvunu kullanamayan birinden bahsediyorduk. Bu durumda olan birisi nasıl olur da kendi otobiyografisini yazabilir? Fakat yapabiliyor. Eğer bizlere inanan ve arkamızda duran insanlar varsa, aynı zamanda biz de kendimize güveniyorsak her şeyi yapabilmek mümkün.. Christy Brown çoğu insanlardan daha zorlu bir hayat geçirmiş, özellikle çocukluk döneminde ruhsal anlamda büyük bir çöküş yaşamış. Düşününce böyle bir şey hepimize olağan geliyor, engelliyse zaten o durumda olması bekleniyor. Fakat hayır. Brown insanların kendisine olan bakışlarını farkettiği ana kadar eksikliklerini göremiyor. Gerçi en büyük eksiklik bizim kalplerimizde ve zihinlerimizde ya, neyse.. İnsanların ona bu şekilde acıyarak bakması bir süre sonra katlanılmaz hale geldiği için dışarı çıkmak ona acı vermeye başlıyor. Biz belki bazen hiç farkına bile varmadan insanlara böyle bakabiliyoruz, kendinizi onun yerine koyunca ne kadar rahatsız edici olduğunu gördünüz değil mi? Ama yine de büyük bir destekçisi var, annesi.. Christy Brown'un pelerinsiz kahramanı olan Bayan Brown, onun en güçlü dayanağıydı. Annesinin desteği ve ona olan inancı sayesinde yazar kendine güvendi belki de. Bir çok çocuğu olmasına rağmen yine de evladından vazgeçmeyen bu muhteşem anneye hayran kalmamak elde değil. Çok uzatmadan biraz kitaba değinmek istiyorum. Kitap başta da belirttiğim gibi Brown'un çocukluğundan itibaren hayatını konu alıyor. Bir çok yerinde bizlere dersler veren, bazen duygulandırıp bazen de güldüren keyifli ve akıcı bir kitaptı. Daha öncesinde konusu bakımından ağır bir kitap okuduysanız bir sonraki kitap olarak Sol Ayağım'ı dinlenmek için kesinlikle okuyabilirsiniz. Çok sık inceleme yazmadığım için eksiklerim olabilir, kusura bakmayın. :) Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Güzel günler..
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma