2021 4. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 18:52
Merhaba sevgili okurlar, Kemal Varol uzun zamandır merak ettiğim, okuldaki hocamın da sürekli bahsettiği bir yazar. Açıkcası bu okuduğum ilk kitabı ve ben de hiç okumadığım bir yazarın son çıkan kitabını okuduğum için şaşkınım. Normalde ilk çıkardığı kitaplardan başlamak daha iyisidir diye düşünürüm. Fakat diyorum ki iyi ki okumuşum çünkü gerçekten kaliteli ve akıcı bir roman olmuş. Okurken çok zevk aldım. Son zamanlarda hem edebi hem de su gibi akan roman arayışına girdim. Karantina, bunaltıcı ev yaşamı derken hem aksiyonlu hem de şiirsel bir dile sahip kitaplara yöneldim. Kemal Varol'un bu kitabını da tamamen şans eseri bir anlık bir kararla almıştım zaten. Fakat bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Özellikle Mesut Hoca hikayesini anlatırken sanki karşımda anlatıyormuş gibiydi, en çok etkilendiğim hikaye de Mesut Hoca'nınkiydi zaten. Kitabın başından beri Barana ne yapacak, şimdi ne olacak, diye diye ilerledim. Kitaba şiirsel mektuplar serpiştirilmesi de beni hiç sıkmadı tam tersine daha çok meraklandım. Sonunu da Doğu'nun Limanları'nın sonu gibi buruk bir gülümsemeyle okudum. Kısacası kitap başarılı. Kemal Varol'un diğer kitaplarını da edinmeyi planlıyorum. Kitap okurken hem kafam dağılsın hem de beni edebiyattan uzaklaştırmasın diyorsanız bu size göre. Kemal Varol Kara Sis
Kara SisKemal Varol · Everest Yayınları · 20211,424 okunma