Momo
2021 12. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2021 01:42
Zamanın kaynağı Hora Usta, geleceği tahmin edebilen kaplumbağa Kassiopeia ve iyi bir dinleyici olan Momo. İnsanlardan zamanlarını çalan duman renkli adamlara karşı mücadele eder ve çalınan zamanları geri almak isterler. Fantastik bir kurgu ve akıcı bir dil. Kitabın sonunda okuduğum şu cümle aslında yazarın hayal gücünün geleceği ve olacakları tahmin ettiğini gösterir gibi. ''Ben size bütün bunları olup bitmiş gibi anlattım. Oysa gelecekte olacakmış gibi de anlatabilirdim. Benim için ikisi arasında büyük bir ayrım yok.'' °°° Hiçbir şeye yetişemeyen, zamanın onlara yetmediğinden, işlerini bitirememekten şikayetçi olan; çok çalışan, mutsuz, somurtkan, yorgun yetişkinler. Sevinmeyi, hayal kurmayı ve heyecanlanmayı unutan, modern depolara sıkışmış zamansız ve mutsuz çocuklar. Peki nereye gidiyor zamanımız. Kimler çalıyor en kıymetli olan bizden. Ya da kimlere, nerelere veriyoruz zamanımızı hiç farkında olmadan. İşte Momo tam olarak bizleri bu açıdan düşündürüyor. Fantastik ama bir o kadar gerçekçi. Çünkü günümüzde de zamanımızın nereye gittiğini pek de biliyor sayılmayız. Ölümcül Can Sıkıntısı hastalığına yakalanmış gibiyiz. Duman renkli adamlar aramızdalar... Bir gün bir çocuk karşınıza çıkar ve zaman hırsızlarından bahsederse onu ciddiye alın. İçinizde ki çiçekler solmadan. İyi okumalar.
MomoMichael Ende · Qanun Nəşriyyatı · 201982,2bin okunma