Hayvan Çiftliği
2021 2. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2021 03:59
Herkesin okuması gereken 100 kitaptan 1.si🎖 Bu kitabı yıllar önce 7. veya 8. sınıftayken okumuştum.Okuduğum kitapları belirli aralıklarla tekrar okumanın daha faydalı olacağını düşündüğüm için tekrardan okudum. İlk okuduğumda da fazlasıyla sinirlenmiştim. Bu sinirlenmenin sebebi hayvanların basitçe ve zamanla domuzların yönetimine geçmesi değil! İnsanların da zamanla bildiklerinden inandıkları şeylerden kopması... Bir şeye ne kadar yürekten bağlanılsa da bir çok şey zaman aşımına mahkum ediliyor! Daha öne Can Yayınları baskısı ile okumuştum. Çeviri olarak iki kitap da iyidi. Ama @kivan.ctorun’nun yeri geldiğinde parantez içerisinde açıklamalara yer vermesi fazlasıyla hoşuma gitti. Baskıda kitabın kapaklarının kenar kısımlarında hayvan figürlerine hayvanların ismine yer veriliyor. Benim gibi siz de karakterleri karıştırıyorsanız fazlasıyla kolaylık sağlıyor en çok bunu beğendim. George Orwell’ın o dönemde bu kitabı yazması günümüze ışık tutmuş desem yeridir. Bu kitabın üzerine 1984 kitabını da okuyunca bir süre kolay kolay etkisinden çıkılmıyor. Okuyun okutun... Bu kitabı @fayayinlari ekibimle okuduk bana eşlik ettikleri için kendilerine çok teşekkür ederimm #ArkaKapak İnsanın tekrar tekrar okuduğu,aklının demirbaşları arasında yerini alan ve hayata bakışını değiştiren kitaplar vardır;göz atıp asla baştan sona okumadığı,bir oturuşta okuyup bir hafta sonra unuttuğu kitaplar da. George ORWELL
1000Kitap Gerçek Okurlar
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,7bin okunma