·448 syf.····Okunma: 13 Şubat 2021 17:34 Aramızdaki Kadın merakla okumaya başladığım fakat sonunu zor getirdiğim bir kitap oldu. Kitabın kapağında türü için polisiye gerilim yazıyor olsa da polisiye türünde bir kitap değil. Ayrıca gerilimin de kitabın geneline hakim olduğunu düşünmüyorum.
Kitap ana üç kısımdan oluşuyor ve her bölümde uzun betimlemeler birbirini izliyor. Bu okumamı zorlaştıran unsurlardan biri oldu. Yine de özellikle kitabın ilk kısmında gizem söz konusu olduğundan bir umutla kitabın yarısına gelebildim. Beklenildiği üzere gerçekten şaşırtıcı bir şey oldu da. Hatta kitabın bu şekilde farklı bir yöne evrilmesi hoşuma gitti. Bununla birlikte devamının daha da güzel olmasını dileyerek okudum.
Fakat eski ve yeni olaylar arasında gidip gelinen kısımların böylesine uzatılması beni bir noktada okumaktan uzaklaştırdı. Gerçekler gün yüzüne çıkarken olaylar tekrarlanıp durdu. Haliyle kitabı bitsin diye elime aldığım zamanlar oldu ve sonuna uzun bir sürede gelebildim. Maalesef finali de beğenemedim. Kaş yaparken göz çıkartılmış gibiydi, bir mantığa oturtamadım.
Kısacası Aramızdaki Kadın'ı çok sevemedim. 448 sayfa olduğunu göz önünde bulundurursak bu kitabın okunma süresi içinde daha güzel kitaplar okunabileceği fikrindeyim. Yine de kitabın en azından ilk yarısının güzel ve şaşırtıcı bir kurguya sahip olduğunu düşünerek puan konusunda böyle bir değerlendirme yapmak istedim. Belki sizde daha farklı duygular uyandıran bir kitap olur.
İyi okumalar dilerim :)