·216 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Şubat 2021 19:43 Madencilik deyince aklıma direkt Emile Zola'nın Germinal kitabı geliyor. O kitapta aldığım hazzın benzerini bu kitaptan da bulmayı bekliyordum fakat kitap madencilik, madencilerin çektiği hakkında çok az bölüm var daha çok yol macerası ele alınmış.
Maddi durumu iyi olan bir ailenin çocuğu olan kahraman bir gün evde kaçar, artık kendi çalışıp para kazanmak ister. Yolda gördüğü Çozo ( nasıl yazıldığını tam olarak bilmiyordur kahraman) ona madenci olmak ister misin diye sorar. Zaten iş bulmak isteyen kahraman bu teklife olumlu karşılık verir. Yolda giderken onlara iki kişi daha katılır. Uzun süren yolculuktan sonra çalışılacak yere varır.
Sıska ve halinde bilgili olduğu belli olan kahramana herkes madende çalışamayacağını bir an önce geri dönmesini söyler fakat kahraman ısrarlıdır. Her şey sadece bir sağlık raporuna kalmıştır. Sağlık karnesinde ise bronşit olduğu yazmaktadır. Kahramanın kararını ve bu kararı sonucunda olanları yorumlamak kişiden kişiye farklılık gösterdiği için yorumlamayı size bırakıyorum.
Edebiyatla kalın. Kitapla kalın...!