···Okunma: 14 Şubat 2021 09:50 Açıkçası bu kitaba verilecek puan 8 miydi emin değilim. Warcross'tan daha çok sevdiğim için daha yüksek bir puan vermek istedim ama 9'u da hak etmiyor dedim. Nedenini şimdi açıklıyorum.
Wildcard zor bir seçimle yüzleşen Emika'nın kime güveneceğine karar vermeye çalışmasıyla başlıyor. Bir önceki kitaptaki birçok sorunun cevabı Wildcard'da beklediğimden çok daha karanlık bir şekilde açıklığa kavuşuyor.
Kitabın ilk 100 sayfasında çok heyecanlı başlamama rağmen bir miktar sıkıldım. Olaylara bağlanamadım bir türlü ancak ortalara geldikçe ve sorular cevaplandıkça kitabı elimden bırakamadım.
Marie Lu'nun fazla ayrıntıya girmeyen anlatımını ilk kitapta çok yeterli bulmama rağmen bu kitapta Warcross oyunlarını görsel olarak canlandırmakta zorlandım. Yan karakterleri çok sevmeme rağmen ilişkilerin okuyucuya çok daha iyi yansıtılabileceğini düşünüyorum. Yakın arkadaş olduğunuzu anladım da ne ara oldunuz diye sordum çoğu yerde. Hideo ve Emika için de beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim.
Diyeceksiniz ki neden 8 verdin o zaman? Kurgu için dostlarım. Son ana kadar tahmin edemediğim ortaya çıkan o gerçekler ve her şeyin arka planı için ve 250 sayfadan çoğunu nefesimi tutup okumamı sağladığı için.
Eğer kendinizi sıkılmış ve gerçek hayata tıkılıp kalmış hissediyorsanız bence tam okumanız gereken seri Warcross serisi. Dizisi çıkacak diyorlar mutlaka izleyeceğim. Ayrıca bu seri bende pılımı pırtımı toplayıp Tokyo'ya gezmeye gitme isteği uyandırdı.