···Okunma: 17 Şubat 2021 06:45 Bir kitap tüm duyguları bu kadar gerçek hissettirebilir mi? Hissettirebiliyormuş. Ah Jane sana bazı yerlerde o kadar sarılmak istedim ki. İlk başta bu kadar akıcı olacağını düşünmemiştim araya iki kitap sığdırarak okusam da elime her aldığımda 100 sayfa birden okuyordum. Bir insan hem bu kadar boyun eğip hem bu kadar isyankar olmayı nasıl beceriyor merak ediyorum ama sanılmasın ki istemediği şeylere boyun eğiyor tam tersi aldığı eğitime kendisine bile meydan okuyarak istediğini yapıyor. İstemediği hiçbir şeye göz yummuyor. Tam özgürlükçü onun bedenine sahip olmak kolay olabilir ama ruhu o kadar özgür ki hiçbir kafes kapatamaz ruhunu. Kitabın başında ailesi olmayan akrabalarının yanında sığıntı gibi hisseden bir kızın öyküsünü okuyoruz. Ordan kurtuluşunu, 8 yıl kalacağı okula gidişini okuyoruz. Onun o platonik aşkını öyle bir gerçekçi anlatmıştı ki sanki ben de onunla birlikte aşık oldum. Onunla birlikte korktum, onunla birlikte heyecanlandım, meraklandım. Tüm duyguları o kadar gerçek hissettiriyor ki anlatamam. Okuyanlar beni anlamıştır bence. Çok güzel bir klasikti herkesin okumasını tavsiye ederim. Sayfaları göz korkutmasın çok akıcı bir kitap.