Bu kitabı iki kez okudum.
Hakan Akdoğan Nü Peride adlı kitabıyla bildiğim büyük bir yazar.
Hakan Akdoğan eserlerinde kahraman yaratmada çok başarılı,çok iyi psikolojik tahliller ve ruhsal betimlemeler yapan bir yazar.
Bu kitapta üçüncü tekil şahıs ağzından anlatılan bir eser.
Ayaz Melek'le geçmişte başka bir adamla yaşadığı ilişkiyi bilerek evlenmiştir. Kadın evlilik öncesi yaşadığı ilişkiler yüzünden suçlanabilir mi? Peki daha önce evlilik olmadan ilişki yaşayan kadın evlendikten sonra bu alışkanlığını bırakabilir mi?
Evlendikten sonra aldatılmak korkusu Ayaz'da takıntı haline gelir ve psikolojisini bozar.
(Ayaz'ın bulunduğu bu durumu biraz Peyami Safa'nın Şimşek adlı kitabının kahramanlarından Müfid'e benzettim.)
Ayaz'ın bir eş olarak Melek'e ilgisizliği evliliğin çatırdamasına neden olur.Ayaz ve Melek konuştukça birbirinden uzaklaşır.
aldatılma endişesi Ayaz'ın ruhsal anlamda iyice çökertir Peki Ayaz şüphelenmekte haklı mıdır?...
Yazar bu kitabında kıskançlığın aldatmanın,şüphenin ruhsal ve fiziksel olarak insana neler yaşatacağının ve yaptırabileceğini gösteriyor.
Herhangi bir Hakan Akdoğan kitabı okumamışsanız çok şey kaybetmişsiniz demektir.
Kesinlikle herkesin yazarın bütün kitaplarını okumasını tavsiye ediyorum.
İlişmekHakan Akdoğan · Doğan Kitap · 2005159 okunma