2021 1. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2021 13:43
Otobiyografik, bir anı kitabı beklerken sorgulamanın bol olduğu bir kitaba denk geldim. Yazarımız Tolstoy kitabın yarısına kadar hayatı, yaşama amacımızı sorgulayıp kalan yarısında da Tanrı'yı arama, dinleri sorgulamakla devam etmiş. Yaşama amacını bazı nedenlere bağlayıp her bulduğu nedende kendine göre çelişkili ve doğrusal yönleri tartışmış. Bu nokta çok hoşuma gitti çünkü sevdiği ya da yakın hissettiği bir düşünceyi olduğu gibi kabul edip savunmak yerine o fikre yakın hissetme nedenini ve beraberinde getirdiği olumsuz sonuçları da göz ardı etmeden objektif bir yaklaşım sağlamış. Bu günümüzde biraz unutulan bir davranış biçimi olduğu için okurken insanın ufkunu açabilir. Daha önce "Niçin yaşıyorum?" sorusuna cevap aradıysanız ve bu süreçte yolunuz dinleri sorgulamaya da düştüyse çok da yabancı olmayacağınız bir kitap. Fakat hayatı sorgularken ve yaşama amacını uzun yıllar ararken bulduğu tek sonuç, daha önce hiç sorgulamamış kişiler için biraz sığ bir sonuç olabilir ve başka sonuçların olmadığı fikrini doğurabilir. Çünkü kendi adıma benim sorgulamalarım Tolstoy'dan farklı bir yola çıktı. O yüzden kitabı okumalı, çok güzel cümleleri var fakat tek bir sonucun olmadığı da unutulmamalı.♡
Felsefe
İtiraflarımLev Tolstoy · Anonim Yayıncılık · 201829,3bin okunma