Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 20 Şubat 2021 19:25 Kitabın içindeki bazı bölümlerden örnek vermek gerekirse öğretmen olmak ile öğretmenlik yapmak arasında fark vardır. Öğretmen olan kişi öğrencinin kalbine dokunur, hayatını şekillendirir, geleceğine adım atması için gerekli bilgiyi verir. Ama öğretmenlik yapan kişi sadece sınıfında otorite kurup anlatması gerekeni anlatır çıkar. O yüzden öğretmenlik yapmak yerine öğretmen olun ki Değerli Doğan hocamızın tabiriyle bir cana dokunun. İnsan insana ilişki kurun.
Öğretmenlik öncekine göre saygın meslek olma halinden çıktı. Çünkü önceki gibi bir çevresi yok. Aileler olsun çevredeki insanlar olsun eline belge alanı kolayca öğretmen yapabiliyorlar. Ama onlar sadece öğretmenlik yapıyor, öğretmen olamıyorlar. Türkiye'de öğretmenlik mesleğinin gerilemesine dönecek olursak öğretmenler için çıkan kitap, dergi vs. bir şey yok. Belki çoğu öğretmenin okuması gereken kitapları okumayan insan sayısını fazla. Bunun için bir çalışma da yok. Eğitimin niteliğine önem verilmiyor.
Kitapta öğretmen olmanın, öğretmenim çevresinin, öğretmenler odasının, sınıfların... birçok konuya yer verilmiş. Ben faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Öğretmen olup canlara dokunmak isteyen herkese öneririm.