2021 29. kitabı
Yasemin ; genç, güzel ismini taşıdığı çiçek kadar narin ama bir o kadarda güçlü. Henüz üniversite öğrencisi. Babasını hiç tanımamış Yasemin, annesi ve yaşadıkları küçük kasaba halkı tarafından sevgi ile sarıp sarmanalarak büyümüş genç kız. Kasaba küçük Yasemin'in hayalleri ise büyük.... Egemen ; güçlü, zengin bir ailenin, yakışıklı, iyi eğitim almış, tek oğlu. Yasemin'in hayatı Egemen ile tanışmasıyla beraber değişmeye başlar. İki genç aşık olmuştur birbirine. Rüya gibi geçen günler, yere basmayan ayaklar, aşk sarhoşu iki genç.... Yasemin'in okulunun bitmesi ile evlilik... Süreyya ; Egemen'in annesi, güçlü, güzel , her istediğini elde etmiş, kafasına koyduğunu yapan  bir kadın.... Her ne kadar Süreyya ve Yasemin birbirlerini sevemeselerde, Egemen için birbirlerine katlanmak zorundalar. Hayat dolu dizgin akıp giderken, Egemen çıktığı iş seyahatinde birden ortadan kaybolur, hiçbir iz yoktur genç adamdan, yer yarılıp içine girmiş gibi.... Yasemin için kabus gibi günlerin başlangıcıdır bu kayıp... Her yaptığını, her yaşadığını gözler önüne sermeyi seven Süreyya içinse acısını sergileyeceği bir tiyatro oyunu..... Peki ya Egemen? Nerdedir genç adam? Niçin bir iz bile bulunamaz? Başına ne gelmiş olabilir? Tüm bu soruların cevabı ile birlikte, zaman zaman hüzünlendiren sıcacık bir aşk romanı Aşk-ı Yaz. Yazarın ilk kitabı ve oldukça başarılı.
Aşk-ı YazZeynep Özlem Çakman · Dorlion Yayınevi · 2020114 okunma