2021 13. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2021 00:27
Simmel bu çalışmasında önemli bir konu olan toplum,kadın,kültür ve süregelen yaşam arasındaki bağıntıları ele almış. Genel anlamda fikirlerine katıldım feminist bir yapı yerine daha gerçekçi bir düzen ve denge kurmuş. Klasik feminist akımlar ile de dirsek teması da yok değil elbette. Bilim ve hayatın dilinin eril olduğundan ve kadınların başarılı olması için eril davranması ve eril düşünmek zorunda bırakıldığından bahsediyor.Kadınların aslında kendileri içlerinde erkeklere oranla daha kendileri oldukları ve eğer doğru alt yapı ve destek sağlanırsa bunun çok yararlı bir bakış açısı sunacağı fikrinde. Yine kadınların erkekler üzerinde kontrolü olduğunu ancak bunu erkeklerin anlamasının zor olduğundan bahsediyor. Cinsellik açısından ise kadının erkek olmadan da kendiliğinden cinsel olduğunu ve erkeğin burada yalnızca tamamlayıcı rolü olduğundan bahsediyor. Dönemimizin kadın ve toplum hayatına pek de ışık tutmuyor ancak kadının toplum nezlinde dönemsel olarak nasıl göründüğünü resmediyor. Okunması taraftarı mıyım evet. Ancak konu ile alakalı daha önce sosyolojik bir çalışma yapmamış okurlar yaaa hiç de halka anlatır gibi anlatmıyor çırpınışlarını bu kitap içinde yapacaktır. Dili kolay değil ama Michel Foucault kadar da ağır ve karmaşık da değil. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sosyoloji
Kadınlar Cinsellik ve SevgiGeorg Simmel · Pinhan · 2016112 okunma