2021 10. kitabı
Günümüzde, yaşlı bi adamla genç bir kız sevgili olduklarında ya da evlendiklerinde neden bizlere tuhaf geliyor ? Sizce bu olanaksız bir şey mi ? peki maya ile profesör'ün birbirlerine aşık olması bu olanaksızlığı en azından biz okuyucular(serenad) için sıfıra indirgendigini söyleyebilirmiyiz ? Farkındayım çok soru sordum ama son bişey; sizce aşkın yaşı varmıdır? Yada bu kitap , benim soylediklerim açısından sizlere de farklı bi açıdan bakmayı tetikledi mı? Eğer kitabı okurken dikkat etmediyseniz , lütfen şimdi sorgulayıcı yanınızı ön plana çıkarıp bu soruyu tekrar kendinize sorabilirmisiniz? Teşekkürler
Anket
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2015164bin okunma
Ben kitapta hiç Profesör ve Maya ile ilgili aşk duygusunu sezmedim hatta aklımdan geçmedi bile. Nadia’nın kemikleri sızlar 🥲
Ben iyi bir okuyucu değilmişim. Üzgünüm 🙂
Maya ve Profesör birbirlerine âşık mıydı?
michael SCOFİELD
Pekii kitabı saadece tek bir açıdan mı yorumlamak gerekiyor ? Ben tam da anlatmak istediğim gibi anladım kitabı. Uzun zaman oldu okuyalı ama şimdide aklıma geldiğinde youtube koşar serenadı dinlerim . 😊
Maya ile profesör'ün arasındaki ilişki aşk degildi. Dostluktu.Kitabı okuyalı birkaç yıl oldu ben aralarındaki ilişkiyi öyle kabul etmiştim.
michael SCOFİELD
Ben de uzun zaman önce okudum . Bu platformda yeni olduğum için eskiyi uyandırmak ve bu gibi farklı bakış acılarını göz önünde bulundurmak için böyle bi yorum yapmak durumunda kaldım . Benim için , Livaneli ; dostluktan öte bi aşk serüvenini bizlere sunmak istediği duygusunu uyandirdi .Bu farklı bakış açıları , belki de kitabı nasl algılamak istediğimize bağlıdır. 😊