·6649 syf.····Okunma: 20 Ağustos 2015 00:00 Bizim insanımız tarihi,kulaktan dolma yolu ile edindiği için bu çapta eserler ya basıldığı ile kalıyor veyahut tarihe meraklılar ve tarih öğrencileri tarafından okunuyor. Tabi ki tüm tarih öğrencileri tarafından da değil. Ben okula başladığım dönem başlamıştım okumaya ve 2 sene kadar da sürdü. Daha çok kaynak olarak kullandım. Kaynağa ihtiyaç duyduğumda açıp baktığım bir başından bir sonundan tarzında bir okuma yaptım. İhtiyaç durumuma göre yani. Birçok Türk tarihini anlatan böyle büyük çapta eser mevcut ama Yılmaz Öztuna kalemi biraz farklıdır. Tarih camiasının büyük çoğunluğunun kabul ettiği bazı şeyleri kabul etmeyen bir yazardır. Mesela;Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı tarihinde birinci Süleyman'dır. Fakat yazar bu Süleyman Han'ı İkinci Süleyman olarak işler. Yazar birinci Süleyman'ı Fetret Devri Taht kavgası yapan Şehzade Süleyman Çelebi'yi alır. Yani demek istediğim okuma yaparken bazı bilgiler ilginç gelebilir. Bundan dolayı okuma sırasında oluşacak kafa karışıklıklarına hazırlık olun derim. Herkes için demesem de bir tarih öğrencisinin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken dev bir eser.