Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Burak CAN

784 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Enver
EnverMurat Bardakçı
8.8/10 · 797 okunma
Reklam
135 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Genel manada bir kronoloji olarak kullanılabilir. Kronoloji okumayı sevenler için başlangıç niteliğinde. Tarih bölümüne yeni başlamış bir öğrencinin faydalanabileceğini düşünüyorum.
Dünya Tarihinin En Önemli 1000 Olayı
Dünya Tarihinin En Önemli 1000 OlayıKlaus-Jürgen Matz · Runik Kitap · 010 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
BEŞİNCİ ORDU LOJİSTİĞİ
Osmanlı askerlerine günde 900 gram ekmek, 250 gram et, 150 gram bulgur, 20 gram zeytinyağı ve 20 gram tuz olarak ya da buna denk, toplam 3.149 kalorilik besin verilirdi. (ve 9 gram sabun hakları vardı.)
Sayfa 285 - TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARIKitabı okudu
424 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
GELİBOLU OSMANLI HAREKATI
Eser birçok efsaneye cevap olarak kullanılabilir. Örneğin, hoşaf konusu. Kitap sonu verilen tablolar ise Çanakkale Savaşlarının, Kurtuluş Savaşına komuta kadrosu olarak neler kattığının bir kanıtı. Birkaç komutan haricinde Çanakkale'de savaşan tüm subay kadrosunu Milli Mücadele'de görüyoruz. Enver Paşa'nın Harbiye Nazırı olarak ordu komuta kademesinin gençleştirilmesi projesinin meyvesini Milli Mücadele de almamız ne kadar doğru bir hamle olduğunu gösteriyor.
Gelibolu Osmanlı Harekâtı
Gelibolu Osmanlı HarekâtıEdward J. Erickson · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20155 okunma
Reklam
424 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Gelibolu Osmanlı Harekâtı
Gelibolu Osmanlı HarekâtıEdward J. Erickson
9/10 · 5 okunma
52 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Çanakkale'de Savaşanlar Dediler Ki
Kitabın içindeki örnekler tam nokta örnekler olmuş. Çanakkale Savaşlarını hurafelerden uzak, gerçekçi ve yalınlık içinde ele almış. Özellikle Yüzbaşı Emin Ali Bey'in savaşı özetleme kısmı harikaydı.
Çanakkale'de Savaşanlar Dediler Ki
Çanakkale'de Savaşanlar Dediler KiRuşen Eşref Ünaydın · Türk Tarih Kurumu · 2020101 okunma
Burak CAN
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
16/20 kitap - %80 tamamlandı
16 kitap okudu
20 kitap
3.875 sayfa
3 inceleme
1 alıntı
62 günde 1 kitap okumalı.
Ruhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden?
Reklam
%58 (150/258)
Harb–i Umumi Eşiğinde
Harb–i Umumi EşiğindeMustafa Aksakal
8.5/10 · 10 okunma
Burak CAN tekrar paylaştı.
Japonlar, bir Avrupa donanması olan Rus donanmasını 1904 yılında yenilgiye uğratan ilk Avrupalı olmayan devletti.
Sayfa 91 - KTB YAYINLARIKitabı okudu
AFGANLARIN CİHAT ÇAĞRISINA TEPKİLERİ ???
Afganistan 1880'den beri İngiliz kontrolü altındaydı. 1914'te Afganistan Emiri Habibullah Han İngilizlerden bağımsızlık istedi. İngilizler, I.Dünya Savaşı'nda tarafsız kaldıkları takdirde Afganistan'a bağımsızlık vereceklerini bildirdiler. Afganlar, Osmanlı halifesinin cihat ilanına genelde katılmadılar; I.Dünya Savaşı'nda genelde tarafsız kaldılar. Ancak İngilizler Afganistan'a vaat ettikleri bağımsızlığı vermediler.
Sayfa 285Kitabı okudu
TÜRKLERİN AFGANLARA DEĞİL AFGANLARIN TÜRKLERE BORÇLARI VARI !!!!
1921 Türk - Afgan Antlaşması'nın 8. maddesi şöyleydi: ''Türkiye Afganistan'a kültür alanında yardım etmeyi, öğretmen ve subay göndermeyi ve bu öğretmen ve subayların en az beş yıl görevde kalmasını ve bu sürenin sonunda, Afganistan isterse yeniden eğiticiler göndermeyi yükümlenir.'' Atatürk, ilk olarak 1922 yazında Afganistan'a bir grup subay ve doktor gönderdi. Genç Türkiye Cumhuriyeti, 1926'da Kabil'de açılan İhtiyatı Zabitan Mektebi'ne 5 subay daha gönderdi. 1927'de Beşinci Kolordu Komutanı Ferik Naci Eldeniz Paşa, Afganistan Hükümeti Harbiye Vezareti Müsteşarlığına getirildi. Ayrıca Afganistan Genelkurmayında görev almak üzere Kazım Orbay Paşa'nın başkanlığında bir askeri heyet 21 Ekim 192'de gönderildi. Zaman içerisinde gönderilen heyetlerin Afganistan'da kurdukları bazı kurumlar: (Detayları kitap da mevcut) *Kabil Siyasal Bilgiler Fakültesi *Kabil Hukuk Fakültesi *Kabil Muallim Mektebi için heyet *Kabil'de bir gece üniversitesi *Kabil Tıp Fakültesi Bunlar kısa bir özettir. Detayları, isimler vs. kitap da mevcuttur.
İnkılap YayıneviKitabı okudu
Kadın
1921'de TBMM'deki birkaç milletvekilinin son derece akılcı, mantıklı ve haklı gerekçelerle kadınlara seçme hakkı verelim teklifi, özellikle bazı milletvekilleri tarafından dinsel gerekçelerle eleştirildi. 1921'de meclis, kadınlara seçme hakkı verilmesini kabul etmedi.
Sayfa 85 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
1.855 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.