2021 46. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 16:33
Bu cümlelerle veda eder yaşama Nilgün Marmara: "...Bu durumdan kimse kimseyi ya da kendini sorumlu, suçlu saymasın, çünkü suç yok, yalnızca ırmağın akışına bir müdahale söz konusu! Her anın niye'sini sorgulayan bir varlığın saygısızlığını yok etmek için kararlaştırılmış bir eylem bu! Çocukluğun kendini saf bir biçimde akışa bırakması ne güzeldi. Yiten bu işte! Bu tükenişle hiçbir yeni yaşama başlanamaz, bu nedenle tüm sevdiklerime elveda diyorum.. ...Kuşlar ölünceye kadar iyi bakınız onlara. Sahneden çekilirken yaşamıma karışmış herkesi selamlıyorum..." Burada daha ne kadar öleceğim derken ki acıyı hissetmekle bıraktığı kuşlara bakmak arasında kocan bir boşluk benimkisi okurken sadece. Kitabın her bir cümlesinde uzak bir yerden birilerinin çağırdığını ve duymadığınızı hissediyorsunuz. Oturdu içime bir şeyler daha ne denilir bilemiyorum. Bu güzel alıntıyla noktalayalım incelemeyi: "Üzgünüm aşağıladınız demekten, hüznümü silebilecek birkaç sözcüğü nasıl da esirgediniz diye sormaktan, bu bilinçli ya da bilinçsiz seçiminizin suskunluğu hızlandırıcı ve bütünleyiciliğinin bana umulmaz rahatsızlıklar verdiğini yadsıyamamaktan üzgünüm!"
MetinlerNilgün Marmara · Everest Yayınları · 20151,225 okunma