2021 6. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 21:33
Sıradan konulardan sıkıldıysanız, beylik aşk , cinayet, korku romanlarından bıkıp şöyle çok değişik konularda bir roman okumak isterseniz işte size fırsat. Hem gerçek hem kurgu, hem güncel hem tarihi bir eser. Sadece bizim değil başka ülkelerin de kilitli kapılar ardına sakladığı bir katliam olan Struma faciası, bir aşk, savaş , diplomasi trafiği arasından anlatılıyor. Hayatı kitapların arasında geçmiş olanların bile " Aaa böyle bir olay var mıymış!" diye sorgulayacağı bu eser son derece akıcı bir dille yazılmış. Eser üç katmanlı, birinci katman olayların yaşandığı 2. Dünya savaşı yıllarında , 2. katman Wagner'in Türkiye'yi ziyareti, 3. katman eserin yazıldığı uçak yolculuğu sırasında geçiyor ve pek de kafa karıştırmıyor. Her ne kadar sürekli ülkenin farklı din ve etnik gruplarına gönderme yapsa da, nerdeyse her sayfada kahramana banyo yaptırsa da, "bütün din ve milletlere , bütün kültürlere eşit mesafedeyim mesajı verse de ( ki bunda başarısız, farklı gözlerden bakınca merhameti ve mesafeyi en çok 'biz'den esirgediği görülüyor.) Struma Faciası, Mavi Alay gibi konuları araştırıp ogrenmemi sağladığı için teşekkürler.
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,9bin okunma