2021 28. kitabı
Bu akşam sizlere basıldığı zaman hemen alıp okuduğum, yakın zamanda ise yazarı olan @goksugur_adem in imzalayarak hediye ettiği yeniden okuduğum ve iyi ki okudum dediğim Zer kitabının paylaşımı ile geldim. "O bana hissetmeyi öğretti" Bu kitapta biz okurları neler bekliyor? Son hak din olan İslamiyet'in ilk zamanlarında kervan kesip haraç alan Gıfar köyünde yaşayan, hak yolunda, adil, henüz tanımadan İslam'a gönül vermiş, tefekkür içinde yaşayan bir insan Ebu Zer. Babasının vasiyeti üzerine son hak dine kavuşmak için kabilesi ile birlikte Yemen'den hicret eden Ebu Musa. Babasını kaybettikten sonra büyük bunalıma giren, dostu Fudaly ile hayata tutunmaya çalışan, sevdiği kız Sevda'dan kişisel özelliklerini beğenmemesi nedeniyle karşılık bulamayan Hatıb Ebu Zer'in Hz Muhammed (sav) ile buluşması, müslüman olması, Hz, Ali (ra) ile arkadaşlığı, hak'a dair sohbetleri Ebu Zer ile Ebu Musa'nın dostlukları, hayata, imana, ibadete, tefekküre dair sohbetleri. Hatıb'ın da onlara katılması. Özellikle Ebu Zer'in sohbetlerinden etkilenerek değişmesi, sonrasında sevdiği ile kurduğu güzel yuvası. Ticaret için çıktıkları kervan yolculuğunda yitirdiği dostu, kardeşi Fudayl'a yıllar sonra kavuşan Hatıb.. Ebu Zer'i ve ilk sahabileri tanıdığım keyifli, ilim yüklü güzel bir dinî roman okudum. Yıllar önce okumuştum ama yeniden okumak özellikle o sohbet kısımlarını okumak bana iyi geldi. Çok okuyan arkadaşlarım beni anlar. Özellikle bir roman okuduğumuzda kurguyu, olay örgüsünü hatırlarız ama kitabın içindeki diğer ayrıntılar kaybolur gider. Bu kitap konu ve kurgu olarak güzel olmasının ve karakterleri ile zengin olmasının yanında iman, inanç ve tevekkül ile dolu içeriği ile beni mest etti. Kitaptaki karakterler gönlümde yer ederken o anlatılanlar ile ben de hissetmeye çalıştım. Siz de hak olanı hissetmek, görmek, yaşayabilmek için bu kitabı okumaya davetlisiniz
Din
ZerAdem Göksügür · Kahraman Yayınları · 201630 okunma