2021 72. kitabı
Okunma: 05 Mart 2021 16:04
İlk kitabına 6 vermiştim, bu kesinlikle daha yüksek puanı hakediyor. Arada 1-2 gün okuyamadım yoksa kitap 2 günde biter çünkü baya akıyor. Bu kitapta diğer kitabında şikayet ettiğim gibi diğer okuduğum seriden benzerliklerle karşılaşmadım dikkatimi çekmedi. Neyden bahsettiğimi görmek için diğer yorumumu okuyabilirsiniz. (SPOILER İÇERİR) Karakterlerimiz bu kitapta müttefik bulmak uğruna bir yolculuğa çıkıyorlar ve müttefik bulacakları kesin bile değil. Yanlarında 13 yaşında bir çocuk, yoldan buldukları başka bir küçük çocuk, 2 tane Sahte, bir yüzbaşı, bir köpek ve diğer yandaşları var; kalabalık bir grupla yola çıkıp 5 kişiyle kitabı bitiriyoruz. Yolda bir sürü arkadaş kaybediliyor, bir sürü maceralar yaşanıyor, kitap hiç durgun bi sürece girmiyor, bu çok iyi bir şeydi, ilk kitaba göre kat kat daha yüksekti heyecan seviyesi, hiç kesilmedi. Merak duygusu hep zrivede bırakılmış, yazarın orjinal kaleminden gerçekten hoşlandım. Erin Bowman bir web tasarımcıymış, görsel zekası yüksek bir kadın olduğu yazılarından ve betimlemelerinden belli, zevk veriyor. Diğer yandan Gray'a sinir olduğum bir kitaptı, iyi niyetli bir çocuk olduğu belli, zaten baş karakterimiz ama yine de Blaine sempatikliği sezemiyorum Gray'de her ne kadar ikiz de olsalar. Keşke Blaine'i daha çok görmüş olsaydık ama 2 kitaptır çocuğun başına bir şeyler geliyor ve geride kalıp duruyor. Tam hah sonunda dahil olacak dedim, Sahte çıktı. Emma da aynı şekilde tüm kitap boyunca garip davrandı, ben bile anlamıştım Sahte olduğunu fakar Gray bunu göremedi. Emma-Bree-Emma-Bree derken sürekli kimi sevsem diye karar veremeyen, bülbül gibi daldan dala konan bir karakter. Artık çığlık atacaktım "Gray karar ver!" Diye. İki kız da yüz vermezse hak veririm onlara açıkçası. Eninde sonunda Bree'yi sevdiğine karar kılsa da tüm kitap boyunca beni yordun Gray. Ve artık Blaine'in de hikayeye dahil olacağını son sayfalarda öğreniyoruz bu beni mutlu etti. Yine de zorlu koşullarda aç susuz uzun bir yolculuğa çıkan, bu süreçte babasının ölümünü gören bir çocuk olduğu için daha fazla laf etmeyeceğim. Üçüncü kitaba bugün başlıyorum:)
YolcuErin Bowman · Pegasus · 2017122 okunma