2021 9. kitabı
İMKANSIZIN ŞARKISI HARUKİ MURAKAMİ 348 SAYFA Ben bir Murakami hayranıyım. Onun yarattığı evrende gezinmeyi çok severim. Fakat İmkansızın Şarkısı benim için tam bir fiyasko. Japon kültüründe cinselliği, öğrenmek istiyorsanız, buyurunuz, okuyunuz. Japon kadınları malumunuz sosyal statü olarak erkekten sonra gelir. Söz söyleme, etkin birey olma vb gibi vasıfları yoktur. Murakami, her ne kadar batılı düşüncenin etkisinde kalsada, tipik bir Japon yazardır. İmkansızın Şarkısında bu gözler önüne serilir. Romanımız da, yirmili yaşlarda üniversite öğrencilerinin yaşamlarından kesitler vardır. Gel gör ki tüm kadın karakterlerimiz ruh hastasıdır. Ve intihara meyilli bir kitaptır. Japon lar da Türkiye deki gibi cinsellik tabu değildir.Kitapta Türk okurunun gözüne gözüne bunu sokar. Ve Avrupalı okurlar bile, aldığım bir duyuma göre bundan rahatsız olurlar. Murakami kitaplarını okumayı severim fakat kitaplarının hepsinde rastlanan bu durum canımı sıkar. Çoluğa çocuğa kötü örnek olacak diyerekten Bu sebepten kitabı fazlaca pornografik buldum. Yazar 348 sayfada neyin kafasını yaşamış bilemedim. Üzgünüm Murakami olmamış. Kitap okunur mu okunur. Elif Şafak kitaplarına on basar. İçeriğinde Murakaminin her kitabında yaptığı, güzel bir müzik listesi var. Mutlaka dinleyin. Bazı cümleleri hoş buldum. Japon mutfağı yine önünüze serilmiş. Meraklısına.. Bu kitap satın alınmaz, bir şekilde elinize geçtiyse okunur. Birkaç da alıntı bırakıyım. Artık yetişkinsiniz, seçimlerinizin getirdiği sorumlulukları yüklenmeniz gerekir. Yoksa her şeyi mahvedersiniz.” Gerçekten umursadığın birinin kalbini kırmak, hem de bunu bilinçsizce yapmak ne kadar korkunç bir şeydi.” Hiçbir gerçek, bir sevdiğimizi kaybettiğimiz zaman duyduğumuz kederi gideremez" Mutlu hafta sonları
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 201513,9bin okunma