·215 syf.····Okunma: 08 Mart 2021 23:01 Asil, varlık mücadelesinde kaybolmaya yüz tutmuş bir gri renk. Pek çok farklı düşünce ve eleştiriyi diyaloglar, konuşmalar halinde veren Dostoyevski ve Tolstoy'a nazaran, Günday delilik ve dehalık arasında sıkışan karakterinin yaratım sancısıyla farklı düşünceleri okurlarıyla buluşturuyor. Tek bir baskın karakter kitabı okumaya, zihni yormaya, acabalarla sıkışmaya ve soru işaretlerinin her detayına odaklanmaya yetiyor. İnsanın sözde iyilik içinde saklıdığu gerçek kötülüğü gözler önüne seren cesur söylemleri etkileyici. Yasak olan konuşmaları tekrar tekrar gözler önüne seriyor ki artık kaçamayın. Genellikle depresif, dışlanmış, sadece toplum tarafından değil kendi tarafından da kendini ötekileştiren karakter duruşunu korusa da Asil mücadele eden, sorgulayan bir karakter. Yolun sonu uçurum da olsa zihninde yolda yürümekten vazgeçmiyor. Farklı fizik, psikoloji ve sosyoloji bilgisiyle zaman zaman göz boyanan sayfalar hissi uyandırsa da kullandığı metaforlar göz bulandırmıyor. Çocuk hissi, çocuk bakış açısı, bir çocuğun halinden bir kayıp ruhun anlaması kalbe dokunan noktalar belki. Sanki beni bir daha oku diyor kitap. Oku ve daha iyi kavra.