fdc

@ftmdrsn
2021 9. kitabı
Daha en başta anne rahmine düştüğümüz anda yönetilmeye başlarız. Hangi coğrafyada ya da ülkede dünyaya geliyorsak o ülkeye ait bir devlet, hangi evde yaşıyorsak o evdeki aile bireyleri, hangi okulda okuyorsak o okulun müdürü ya da öğretmenleri tarafından yönetiliriz. Bu liste ömür boyu uzar gider. Tabi ki bütün bunlar, hayatı daha adil ve düzenli hale getirmek için yapılan uygulamalar olabilir fakat; bunları ne derece uyguluyor olmaları sonucu değiştirir. Kim bilir kaç kişi sırf ebeveynleri tarafından diretildiği için kendi istediği mesleği yapmıyor ! Hayata dair kendi dönüm noktalarını kendi başına karar vermiyor ! Bu ebeveynlerin kötü niyetli olduğunu göstermez kendi tecrübelerindeki olumsuzlukları çocuğunun yaşamasını istemediği için böyle davranır ya da kendilerince sebepleri olabilir. İnsanoğlu hayati sorguladıkça, ne istediğini bildikçe ve ona sıkı sıkıya sarıldıkça olmazların oldurabilir gücü bulabilir kendinde. Bu çetin bir yoldur ve dile bile kolay gelmeyen bir durumdur. Ama dünyaya yalnız başımıza gelmişiz ve öyle de gideceğiz neden başkasının bakış açısından hayatı yaşayayım neden gerçekleştirdiklerimiz, olduklarımız; bizim hissettiklerimizin bir sonucu olmasın ? İşte bu kitapta; sınırları, kuralları, kuralsızlıkları, özgürlüğü ve daha bir çoğunu bulacaksınız. “Anı yaşa” kavramını gerçekten anladığımızda, her şeyin özü olduğunu da anlarsınız. İşte anı yaşamak ve hissettiklerinizi dışa vurabilmeniz için sizi tetikleyebilecek bir kitap. Keyifli okumalar..
Ölü Ozanlar DerneğiN. H. Kleinbaum · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 202233,2bin okunma