2021 34. kitabı
Okunma: 12 Mart 2021 15:43
Kitabı dün gece bitirdim ve bayıldım, sonuna kadar merak uyandırıcı bir kurguya hazır olun arkadaşlar! Unutulmuş Fantastik Klasikler serisinden okuduğum ikinci kitap, Sisler İçindeki Lut oldu. Elfdiyarı Kralı’nın Kızı’na göre bu kitabı daha çok sevdim. Bir drama havası içinde ve polisiyevari bir kurguya sahip olması beni kitaba daha da çok çekti diyebilirim. Sisler İçindeki Lut hayali bir kasaba ve iki nehrin buluştuğu noktada bulunuyor. Dapple ile Dawl nehirleri bunlar... İsimler ve mekan adları beyninizin yanmasına neden olabilir bu arada, biraz karmaşık. Bu kasaba, Dorimare’in başkenti ayrıca. Periler Diyarı’da bu kasabanın batısında bulunuyor ve Dük Aubrey zamanında perilere dair her şey hoş görülürken, o sürüldükten sonra onlara özgü ne varsa yasaklanıyor. Peri meyvesi mesela pişmanlıktır. Kasabanın valisi Nathaniel’in oğlunun bu meyveden yediği düşünülüyor ve vali oğlunu kurtarmaya çalışırken bir yandan da gizemli olayları çözmeye çalışacaktır. Anlayacağınız güzel bir hikaye ve fantastik bir kurgu sizi bekliyor...Kitabın sonu da aşırı iyiydi, uzun süre aklımdan çıkmayacak bir kitap okudum.
Sisler İçindeki LutHope Mirrlees · İthaki Yayınları · 202088 okunma