·120 syf.····Okunma: 13 Mart 2021 21:58 Müthiş bir erteleme hastalığına tutulmuş, yer yer bunun farkında yer yer de farkında olmadan kör topal ilerlerken tanıştım bu kitapla. Normalde kişisel gelişim tarzı kitaplar okumam, hatta bu kitap da kişisel gelişim kategorisine dahil edilecekse bu tarzda okuduğum ilk kitap diyebilirim.
Tabii her savsaklama hastalığına tutulan biri gibi kitabı aldığım zaman okumadım, erteledim ha bire. Okuyunca, asla vaktinizi çalan bir kitap olmadığını ve diğer kişisel gelişim kitapları gibi alıp dönüp aynı şeyleri anlatmadığını, yani rafine edilmiş bir kitap olduğunu göreceksiniz.
Yazarın dili oldukça sade -çeviri dahi olsa bu rahatlıkla anlaşılıyor- ve ampirik bilgiler yerine oldukça gündelik bir dil tercih edilmiş. Yani okurken, ‘bu adam ne diyor ya’ demiyorsunuz.
Yazarın da yer yer değindiği gibi kitap oldukça sağaltılmış. Ben bu rafine halde oluşunu da ayrıca beğendim, çünkü bu tarz kitaplar genelde kalın sayfalı olup insanın ruhunu yoruyor, kanımca. O yüzden her şeyin özüne değinilmiş olması ve nokta atışı yapılarak strateji belirlenmesi çok iyi olmuş.
Kitap, savsaklama ve erteleme arasındaki fark ile başlayıp kronik savsaklama alışkanlığınızdan kurtulmanız için gerekli öz stratejiler ile son buluyor. Adım adım ve sakince okumanız oldukça faydalı olacaktır. Yer yer savsaklama eğiliminizin nedenini bulabilmeniz için bölüm sonu etkinlikleri var. Kendinize bir kere olsun dışarıdan, yansız olarak eleştirel gözle bakabilirseniz kitabın hayatınızı olumlu bir şekilde etkileyeceğini hissedeceksiniz.
Kitap hakkındaki görüşleri fazla uzatmaya gerek yok: Sürekli savsaklayanlara ve bunun artık kronikleşip tüm hayatına nüfuz ettiğinden şikayetçi olanlara şiddetle tavsiye ederim.