·424 syf.····Okunma: 14 Mart 2021 09:30 Adını çok çok duyduğum ve klasikler listelerinde genelde karşıma ilk çıkan kitaplardan olduğu için alıp okudum. Aslında romantizm değil de daha dramatik şeyler bekliyordum, neyse okudum ama yarım bırakmamak için kendimi hayli ikna etmem gerekti çünkü içeriği pembe dizi gibiydi ve olaylar hep evlilik, balolar, komşular üzerineydi, bazen 200 yıl önce İngiltere'de tek sosyal hayat balolarda birileriyle dans etmek miydi diye merak ettim.
Kitapta çevre tasviri veya aralara giren farklı olaylar pek yoktu, bunun kitabı basitleştirdiğini düşünüyorum çünkü sürekli 2 ana karakter üzerinde durulmuş, ikili sürekli bir yerlerde şans eseri karşılaşıyor veya birinin yaşadığı bir olaya diğeri dahil oluyordu. Bu da kitabı biraz sıkıcılaştırıyordu.
Karakterleri okuyucuya geçirmede başarılıydı; Mrs Bennet, Jane, Lydia, Mr Darcy vb hepsinin karakteri çok farklı ve yazar bunu iyi yansıtmış.
Sonuç olarak bana çok hitap etmeyen ama klasik olduğu için şans verdiğim, yine de nesnel olarak baktığımda çok sevemediğim bir kitap oldu.