2021 66. kitabı
Okunma: 15 Mart 2021 21:43
Murakami okumak bir kararsızlık dünyasında yolculuk gibi... Anlatımı o kadar doğal ki akıp giden su gibi önüne engel çıkmadan ilerliyor. Bir şey var kalemde , benim adına içtenlik dediğim. Kurgu yaşar gibi anlatılırken bu kadar kelime fazla değil eksikmiş gibi geliyor. Japon kültürünün sıradışılığında hayat -aşk - ölüm -cinsellik doğal yaşam döngüsünün birer parçası şeklinde anlatılıyor. Ölüm onlar için yaşamın gerekliliği şeklinde kolaylıkla tercih ettikleri yol oluyor. Basit bir dil kullanarak , betimleme yapmadan , karakterlerini diyalog ile okuyucuya sunan tarzıyla derin şeyler anlatabilen ilginç bir yazar Murakami. İmkansızın Şarkısı’nda cinselliğin çok fazla yer alması beni rahatsız ettikçe kendime sorduğum , bu kurguda ne kadar gerekliydi ; ayrıca yazarın kaleminde bu kadar yer etmesi nedendir ? Zihnimde sorularla yine güzel ve başarılı bir kitabı bitirmenim mutluluğunu yaşıyorum.
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 201514bin okunma
Yorumun ilk cümlesi benim içimdeki Murakami karşılığı resmen 👍🏻 kitap için okuduğum en güzel yorumlardan birisi diyebilirim 😊
dili.kitap
Teşekkür ederim canım🤗😍